Maca & mørk urin

11/09/2012 by admin

Maca er cruciferous vegetabilske i sennep og kål familien av planter innfødt til Andes i Peru. Det er sentralt for tradisjonell healing i Peru, der anlegget kalles peruanske ginseng og brukes til å øke energi, forbedre fruktbarhet og lindre symptomer forbundet med overgangsalder. Medisinske fordeler til side, maca kan produsere visse bivirkninger, som utseendet på mørk urin.

Botaniske profil

Det botaniske navnet på dette urt er Lepidium meyenii Walp. Men er anlegget bedre kjent som ulike vanlige navn, for eksempel peruanske maca, peruanske ginseng, maca maca, ayak chichira og maino. Det er det eneste medlemmet av Røking som produserer en hypocotyl, som betyr at den sender ut skyte sikringer med anleggets taproot å danne en enkelt hovedavdeling rot. Det interessante funksjonen om dette er at hver hypocotyl er unik i farge og form avhengig av genetikk av overordnede anlegget. Faktisk kan hver varierer i farge fra hvit til rød, blå, blå, svart eller grønn og danne en rekke figurer, inkludert trekantet, rektangulær og felles opp ned pære formen.

Variasjoner

Mens alle macas er spiselig, brukes de som produserer røde og blå hypocotyls de vanligste i medisin. For eksempel rapporterte et team av Peruanske forskere ledet av G.F. Gonzales i den 20 januar 2005, spørsmålet om "Reproduktive biologi og endokrinologi" den røde maca redusert prostatakreft størrelse i rotter kjemisk indusert med testosteron, mens gul og svart maca ikke. Siden disse hypocotyls inneholder et høyt nivå av anlegget pigmenter som gir dem farge, forårsake drikker store mengder urin å midlertidig slå mørke.

Tradisjonell bruk

Maca er historisk brukt som et afrodisiakum for å behandle mannlig infertilitet og symptomer av overgangsalderen hos kvinner, inkludert osteoporose. Ifølge Drugs.com, har peruanske folk brukt anlegget for å behandle depresjon, kreft, tuberkulose, tretthet og anemi, mens noen moderne idrettsutøvere hevder at urten har effekter som ligner på steroider.

Farmakologi

Ifølge en artikkel sendt til den "Journal av Ethnopharmacology" 13 August 2005 av Yongzhong Zhang og kolleger Huazhong University i Kina, aphrodisiac, anabole-balansering egenskaper av maca er av alkaloider, plante steroider og bestemte kjemiske forbindelser som kalles glukosinolater og isothiocyanates. Drugs.com sier at sistnevnte spesielt kan være ansvarlig for afrodisiakum kvaliteter av maca.

Urin effekter

Utseendet til mørkt farget urin etter tar maca kan skyldes andre agenter funnet i maca forberedelser. For eksempel produserer generell ernæring sentre, Inc., mer kjent som GNC, et produkt markedsført under handelsnavnet "Maca mann" som, som navnet antyder, er ment å styrke mannlig seksuell ytelse. Men inneholder dette produktet også en betydelig mengde niacin - 250 prosent av ditt daglige verdi, faktisk. Ifølge Drugs.com er en av de kjente bivirkningene av høy niacin misfarging av urin.Related Articles