Trygg mat etter endetarms blødning

04/11/2012 by admin
Trygg mat etter endetarms blødning

Rektal blødning refererer til blødning som opptrer i lavere tykktarm eller endetarm, oftest på grunn av hemorroider eller forstoppelse. En sunn diett livsstil kan bidra til å forhindre eller redusere forekomster av rektal blødning. Hvis du opplever endetarms blødning, kunne den være indikativ av ulike forhold; Dermed er lege eksamen og veiledning foreslått.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er trygge å konsumere etter endetarms blødning og kan bidra til å forhindre flere symptomer. Begge matvaregrupper inneholder vitaminer, mineraler og antioksidanter, som støtter et sunt immunforsvar. Dessuten, gir frukt og grønnsaker verdifull mengder kosttilskudd fiber, som støtter fordøyelsessystemet regularitet. Ifølge The National Digestive sykdommer informasjonssted, kan en diett rik på frukt og grønnsaker hindre eller hjelpe behandle forstoppelse, en vanlig årsak til rektal blødning. For å unngå forstoppelse og endetarms blødning, øke frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Grønnsaker spesielt høy i fiber inkluderer brokkoli, rosenkål, kål, gulrøtter, aubergine, grønne blader, sopp, hermetisk gresskar og erter. Fiber-rik frukt inkluderer epler, bananer, bær, tørket fiken, rosiner, tørkede aprikoser, appelsiner og kiwi. Innlemme et utvalg av frukt og grønnsaker til å høste bredeste ernæringsmessige resultatene. Hvis din nåværende kosthold er lite fiber, high-fiber matvarer gradvis øke til justerer kroppen din, for å hindre urolig mage.

Hele korn

Hele korn er korn som ikke har hatt det ytre casing og andre næringsrike deler strippet bort. Hele korn er en verdifull kilde til næringsstoffer, samt kostfiber. University of Michigan helsesystemer anbefaler en høy-fiber diett som en betydelig del av behandling når rektal blødning opptrer. For å hindre ytterligere forekomster av rektal blødning det antyder en kontinuerlig diett rik på helkornprodukter. Hvis du opplever endetarms blødning fordøyelseskanal noe, behandlet Erstatt raffinerte karbohydrater, som beriket hvit eller hvete brød, sukkerholdige frokostblandinger, cookies, kaker, kjeks, godteri og andre snack mat med hele korn ekvivalenter mesteparten av tiden. Næringsrike hele korn inneholder havre, Bulgar, spelt, bygg, hel hvete, popcorn og langfibret brun eller villris. Når du kjøper brød, frokostblandinger, pasta og andre kommersielt forberedt matvarer, sjekk ernæring etiketter å sikre hele korn er de primære ingrediensene. Innlemme en rekke helkorn i kosten rutinemessig for best resultat.

Belgfrukter

Belgfrukter som bønner og linser, er store, podded plante frø som gir kroppen med en rekke næringsstoffer og rike mengder kostfiber. Belgfrukter også inneholder protein og tjene som en næringsrik, lav-fett og kolesterol-free proteinkilde for de med endetarms blødning. University of Iowa foreslår belgfrukter som del av et sunt kosthold som kan bidra til bøte symptomer på hemorroider, som endetarms blødning. Svarte bønner, nyre bønner, røde bønner, kikerter, linser, soyabønner og marineblå bønner er eksempler på næringsrike belgfrukter, trygg og sunn for opplever endetarms blødning. For å unngå uønskede gass som enkeltindivider oppleve mens fordøye bønner, Bløtlegg bønner i vann i flere timer, og deretter skyll og renne godt før koking.Related Articles