Hvordan bli kvitt en kald sår på tungen

09/04/2016 by admin
Hvordan bli kvitt en kald sår på tungen

Tungen kan være en av de mest irriterende stedene å utvikle en sår; du må tungen å spise, drikke og snakke, som blir vanskelig og frustrerende når et smertefullt sår vises. Før behandling av din sår, kontroller at det er faktisk en kald sår; canker sår, som er mer vanlig i munnen enn forkjølelsessår, er rund eller oval med en hvit eller gul center og en rød kantlinje, ifølge Mayo Clinic. Forkjølelsessår, forårsaket av en stamme av herpes viruset, er væskefylte blemmer på en hevet, røde området.

Trinn 1

Avgjøre om du har en kald sår eller canker sår. Forkjølelsessår oppstår vanligvis rundt munnen eller leppene, mens canker sår tendens til å skje i munnen og nær tannkjøttet. Hva synes å være en kald sår på tungen kan faktisk være en canker sår.

Trinn 2

Påfør en liten mengde salve til sår og la det sitte i noen minutter før du spiser eller drikker. Selv om det kan være vanskelig å holde salve på sår, er et lite program bedre enn ingenting. Over-the-counter salver for forkjølelsessår inneholder lidokain og benzocaine; for canker sår, kan du prøve en salven med benzocaine, amlexanox eller fluocinonide.

Trinn 3

Praktisere god munnhygiene. Pusser tennene og skyll med munnvann flere ganger om dagen å holde munnen ren og redusere bakterier. Hvis du har canker sår, kan legen din foreskrive en munnen skylling som inneholder deksametason eller tetracyclin å minske smerter og fremskynde helbredelse. Ifølge National Institutes of Health, kan unngå varm og krydret mat også redusere smerte og irritasjon i munnen.

Trinn 4

Se din lege eller tannlege hvis sår ikke går bort etter noen uker eller oppstår ofte. Store kaldt sår utbrudd kan behandles med muntlig antivirale medikamenter som mot herpes simplex virus; for canker sår, kan resept behandlinger eller tester for underliggende forhold være nødvendig.Related Articles