Er Pho suppe bra for deg?

10/01/2012 by admin
Er Pho suppe bra for deg?

En blanding av kjøttkraft, ris nudler, urter og kjøtt, biff vanligvis, pho suppe er et vanlig vietnamesisk menyelement. Suppen er lav i fett og leverer flere viktige vitaminer og mineraler, men det kan også være høy i natrium. Pho suppe kan sikkert passer inn i en sunn spise plan, spesielt hvis du forberede den hjemme og ta riktige pålegg.

Kalorier og fett

En 619 grams porsjon pho suppe, tilsvarende ca 2 1/2 kopper, inneholder 367 kalorier og 6 gram fett. De 6 gram fett, 2 gram er mettet, om lag 8 prosent av daglige verdien for mettet fett. Begrense mettet fett forbruket til 7 prosent eller mindre av din totale inntak av kalorier kan hjelpe redusere sjansene for et hjerteinfarkt eller slag, ifølge American Heart Association.

Protein og Fiber

En porsjon pho suppe leverer 24 gram protein - 52 prosent av de 46 gram protein kvinner trenger hver dag og 43 prosent av de 56 gram krever daglig. Den samme servering av pho suppe leverer 2 gram kosttilskudd fiber eller 8 prosent av de 25 gram fiber kvinner bør ha på en daglig basis og 5 prosent av 38 gram menn bør sikte på. Fiber hjelper fordøyelsessystemet fungerer normalt og kan forbygge forstoppelse også.

Vitaminer og mineraler

En av de viktigste næringsstoffene i pho suppe er jern. En servering av suppe inneholder 20 prosent av den daglige verdien for jern. Jern er et mineral i røde blod celler, som er ansvarlig for oksygen-transport, ifølge University of Maryland Medical Center. Du får også 10 prosent av den daglige verdien for vitamin C og 4 prosent av den daglige verdien for vitamin A og kalsium, et mineral som hjelper støtte sterke knokler og tenner.

Natrium

Du bruker 384 milligram natrium i en porsjon pho suppe. Som betyr omtrent 26 prosent av de 1500 milligram natrium du bør begrense deg til daglig, som anbefalt av American Heart Association. Et høyt natrium kosthold kan heve blodtrykket, noe som gir deg en større risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Å lage din egen

Mens den sporadiske porsjon pho suppe på en restaurant kan ha en plass i kosthold, kan lage din egen forbedre den ernæringsmessige verdien. For eksempel bruke lav-natrium lager for å kutte natrium innholdet i suppen. Bytte ris nudler for nudler høyere i fiber, som hele hvete, er en måte å øke ernæring til suppe. Topp din pho suppe med grønnsaker legge fiber, vitamin A og kalium til måltidet. Vanlige vegetabilsk pålegg inkluderer bønnespirer, paprika og rødløk. Friske urter som cilantro eller basilikum, gir et lite løft av vitamin A, og en skvett av fersk limejuice legger litt av vitamin C. Skip salt varme sauser for fersk jalapeno, som er naturlig natrium gratis.



Related Articles