Er Papaya olje enzymer det samme som Papaya pulver enzymer?

09/04/2016 by admin
Er Papaya olje enzymer det samme som Papaya pulver enzymer?

Papaya er en spesielt næringsrik frukt som er dyrket i mange tropiske land. Den har en mildt søte smak og en særegen, musky duft. Papaya er en utmerket kilde til antioksidanter og en god kilde til mange vitaminer og mineraler. Den inneholder også fordøyelsesenzymer, særlig en sammensatt kalt papain, som bidrar til å bryte ned protein. Papaya kosttilskudd, slik som oljer og pulver, inneholder papain, selv om oljer er ment for lokal applikasjon mens pulver som skal blandes med væsker og konsumert muntlig. Konsultere med legen din før du tar noen form for papaya eller papain supplement.

Forbindelser i Papaya

Papaya er spesielt rik på antioksidanter, inkludert ulike karotenoider, flavonoider og AHA syrer. Papaya er også en god kilde til vitamin A, C, E, K og folsyre, samt magnesium, kalium og kostfiber. Tropisk frukt inneholder også naturlige enzymer, kalt proteolytiske enzymer som metabolismer protein til aminosyrer. Det mest dominerende proteolytisk enzymet i papaya er papain, som finnes i frø, tremasse og blader av frukten. Alle papaya kosttilskudd inneholder enzymer i varierende grad.

Papain

I tillegg til å bryte ned protein, viser papain også mild antimikrobielle, anti-inflammatorisk og antioxidant egenskaper. Følgelig forbruker papaya frukt, juice, ekstrakter og pulverisert kosttilskudd vanligvis anbefales å forbedre fordøyelsen, sooth gastrointestinale symptomer, bekjempe mild infeksjoner og redusere oksidasjon skader forårsaket av frie radikaler, ifølge "Prinsipper og praksis av Phytotherapy." Papaya juice, oljer og kremer brukes eksternt å sooth burns, retard infeksjoner, fjerne død hud og vorter, og helbrede sår og mild kutt. Papain er også tilgjengelig som en isolert fordøyelseskanal enzym og noen ganger kombinert med bromelain, proteolytiske enzymet i ananas.

Papaya olje vs Papaya pulver

Enzymene i ren papaya olje er de samme som i ren papaya pulver kosttilskudd: papain, chymopapain og sulfhydryl proteaser. Konsentrasjonen av enzymer varierer fra produkt til produkt, så det er umulig å si hvilken papaya supplement er en bedre kilde. Naturlig papaya olje, som er hentet primært fra papaya blader, kan brukes oralt, selv om de fleste produkter kommersielt tilgjengelig er ment for utvortes bruk. Kommersielt papaya oljer kan inneholde tilsetningsstoffer som forårsake magesyke, vær forsiktig. I kontrast, papaya pulver er ment å bli fortært internt, vanligvis en kvart teskje oppløst i vann like før måltider. Personer med bukspyttkjertelen problemer som ikke produserer nok enzym kan ha nytte av å ta pulverisert papaya kosttilskudd.

Advarsler

Ikke alle papaya oljer og pulver er ren eller inneholder de samme ingrediensene, så Les etikettene nøye. Noen papaya kosttilskudd inneholder også bromelain eller andre enzymer. Papaya enzymer bør ikke tas hvis du er gravid på grunn av økt risiko for spontanabort. Videre forstyrre papaya enzymer antikoagulerende og anti-Platederivert medisiner. Råd legen din før du bruker papaya kosttilskudd for å behandle all betingelses- eller symptom.Related Articles