Oophorectomy bivirkninger

10/22/2011 by admin
Oophorectomy bivirkninger

En oophorectomy er fjerning av en eller begge eggstokkene (kvinnelige reproduktive struktur ansvarlig for å produsere egg og generere hormoner). Når en eggstokk fjernes, prosedyren kalles en ensidig oophorectomy, og når begge eggstokkene fjernes, er dette en bilaterale oophorectomy. Ifølge Mayo Clinic utføres denne prosedyren hvis du har eggstokkreft, en ovarian abcess (lokalisert infeksjon med pus), en ovarian cyst (godartet vekst) eller lider ovarial torsjon (vridning av eggstokkene). Denne fremgangsmåten kan også utføres som et forebyggende måle mot eggstokkene og bryst kreft. Som alle operasjoner, kan en oophrectomy føre til noen bivirkninger.

Sterilitet

Eggstokkene er stedet for eggproduksjon, og når begge eggstokkene fjernes, du ikke klarer å befrukte sperm for å lage en baby. Ifølge Merck håndboken av medisinsk informasjon kan en eggstokk du fortsette din menstruasjonssyklus. Luteinizing og follikulær stimulerende hormoner som produseres i hypofysen til ligger i hjernen. Disse hormonene handle på gjenværende eggstokkene å stimulere estrogen og progesterone produksjonen nødvendig å bære en baby til termin i livmor (livmor).

Tidlig overgangsalder

Hvis du har en bilaterale oophorectomy, sier Mayo Clinic at du får symptomer på tidlig overgangsalder av østrogen og progesteron. De vanligste symptomene på tidlig overgangsalder inkluderer hetetokter, søvnvansker, vaginal tørrhet og endringer i humøret.

Osteoporose

Din bein trenger estrogen forblir sterkt og calcified. Ifølge Mayo Clinic avtar østrogen dramatisk med fjerning av eggstokkene. Uten østrogen bli dine bein sprø og utsatt for brudd, som er osteoporose.

Infeksjon

Som alle kirurgiske prosedyrer, kan en oopherectomy føre til en infeksjon hvis steril teknikk ikke følges. Kirurger bruker vanligvis sterilt kjoler, hansker og kirurgisk utstyr. I noen sjeldne tilfeller Kirurgiske instrumenter kan være forurenset eller en kirurgs hansker kan ha revet uten hans kjennskap. Dette utsetter kroppen til skadelige bakterier i miljøet og en aggressiv infeksjon kanne resultere.Related Articles