Det hjelper å bryte ned maten i næringsstoffer under kjemiske fordøyelsen?

08/18/2010 by admin
Det hjelper å bryte ned maten i næringsstoffer under kjemiske fordøyelsen?

Mat har flere generelle komponenter. Makronæringsstoffer inkluderer karbohydrater, proteiner og fett, hver med underkategorier. Mikronæringsstoffer inkluderer vitaminer, mineraler og andre kjemikalier som trengs i små mengder. Næringsstoffer er vanligvis bundet sammen i store kjemiske forbindelser. Disse store molekyler må brytes ned av fordøyelsessystemet i mindre enheter for å bli absorbert. Munnhulen, magen og tarmene, sammen med andre organer som bukspyttkjertelen - er utformet for å bryte ned og absorbere næringsstoffer. Etter absorpsjon, kan cellene i kroppen benytte næringsstoffer.

Munnhulen

Prosessen med å bryte ned maten til brukbare næringsstoffer begynner i munnhulen. Tunge, lepper og kinn flytte maten rundt i munnen, utsette det til tennene. Tennene mash og grind maten. Spytt dusj fukter maten og eksponerer den til enzymer som salivary amylase som bryter ned båndene mellom lenge forgrening karbohydrater molekyler. Spytt forårsaker også tygget maten å holde sammen, danner en bolus.

Magen

Magen inneholder saltsyre. Dette dreper mange bakterier, og det hjelper også enzymer i magen til å fungere. Magen enzymer som pepsiner bryte ned protein til aminosyrer. Andre typer molekyler er ikke så grundig digested som protein fram tynntarmen. Etter fordøyelsen i magen går maten gjennom pylorus inn i tynntarm.

Tarmen

Leveren utgivelser galle og bukspyttkjertelen utgivelser fordøyelsesenzymer i første del av tynntarmen, kalt tolvfingertarmen. Tolvfingertarmen har også sin egen enzymer. Galle hjelper oppløse fett og nøytralisere magesyre. Enzymer bryte ned gjenværende protein aminosyrer, og karbohydrater og fett til molekyler. Deretter cellene i tarmen absorbere næringsstoffer og sende dem inn i blodstrømmen, der de behandles i leveren.

Cellenes stoffskifte

En gang i kroppen, fett, karbohydrater og aminosyrer kan lagres ved å slik tissues idet skjelettmuskelen og leveren. Også kan de biokjemisk brytes ned av cellene for å danne energi-bærer molekylene i cellen, for eksempel adenosin trifosfat eller ATP.Related Articles