Probiotika fordeler og ulemper

01/03/2012 by admin
Probiotika fordeler og ulemper

På en gitt periode inneholder menneskekroppen milliarder av mikroorganismer, inkludert bakterier. Bakterier får ofte en dårlig innpakning for å forårsake sykdom, men i noen tilfeller er det bakterier i kroppen din som faktisk bidrar til å hindre plager. Mat forskere har tatt dette videre og laget produkter med ekstra gunstige bakterier inkludert kalt probiotika. Nå probiotika har fortsatt å vokse i popularitet og kan finnes i mange matvarer, inkludert yoghurt, melk, juice drikker, miso og soyabønner.

Melkesyrebakterier

Probiotika er vanligvis inndelt i to typer. Først av disse er de som inneholder melkesyrebakterier. Fordelene med melkesyrebakterier bor hovedsakelig i tarmen, der det har vist evnen til å redusere permeabilitet, og også øke immunforsvaret. Dette har forårsaket mange leger vanligvis foreskrive probiotika for problemer med diaré, spesielt hos barn som har kontrakt på rotavirus. Melkesyrebakterier kan også hjelpe med regulere fordøyelsessystemet ved å fremme god fordøyelse for mer regelmessig avføring.

Lactic syre bakterier

Non-lactic acid bakterier er den andre typen brukte probiotiske. Fordelene med lactic acid bakterier kommer fra deres evne til å øke surheten i magen. Ved å øke denne Surhet, kan disse probiotika hjelpe redusere betennelser, så vel som dreper av eventuelle skadelige mikroorganismer som kan finnes i magen.

FDA-bestemmelser

En av de store ulempene av probiotika er at selv om de er annonsert som en måte å forbedre helse, de ikke faller inn under de samme reglene som medisiner. I stedet vises de som kosttilskudd. Dette kan føre til problemer med effekt krav og mangel på samsvar med varierende grad av probiotika i hver formel. Heldigvis, i 2007, US Food and Drug Administration (FDA) har tatt nye skritt å fase i nye retningslinjer for å oppmuntre til bedre produksjonsprosesser involverer probiotika.

Forskning

En annen ulempe å probiotika er mangelen på forskning på de helsemessige problemene de kan være i stand til å behandle eller kurere. For eksempel forskere Mayo Clinic States at probiotika kan være nyttige i behandlingen av en rekke helseproblemer, inkludert gjærinfeksjoner, urinveisinfeksjoner, infeksjoner og irritabel tarm syndrom (IBS). Andre etater, som World Health Organization (WHO), har gått på å vise at noen bevis kan vise at probiotika kan nytte andre helseproblemer, for eksempel allergi eller noen former for kreft. Dessverre har ikke nok forskning blitt gjort for å helt bekrefte disse påstandene.Related Articles