Tegn du er allergisk mot Petroleum

09/03/2016 by admin
Tegn du er allergisk mot Petroleum

En følsomhet eller allergi mot olje kan være et stort problem fordi petroleum og dets derivater er til stede i mange dagligdagse produkter. De fleste petroleumsrelaterte allergi er åndedretts i naturen fordi inhalert damp er potente og selv giftig for noen mennesker. Hvis en petroleum allergi er mistenkt, konsultere legen din for å fastslå alvorlighetsgraden av allergien og lære å håndtere og behandle den.

Produkter som inneholder Petroleum

Petroleum destillater er raffinert fra råolje og bensin, parafin, parafinvoks og tjære. Ifølge Consumer Product Safety Commission er disse potensielt giftige ingredienser grunnlaget for mange forbrukerprodukter, for eksempel møbler polerer, maling løsemidler, lim og kjemikalier som brukes i bilindustrien. En annen gruppe oljebaserte produkter inkluderer benzen, furuolje og terpentin, funnet i husholdningenes og maleri produkter, blant annet. Mange rengjøring væske, plantevernmidler og skoen polerer også inneholde petroleum derivater.

Petroleum allergisymptomer

Eksponering for noen produkter som inneholder olje kan be reaksjoner i allergikere. Symptomene inkluderer rennende øyne, rennende nese og kløe i munn og svelg, ifølge Medical University of South Carolina. Hudreaksjoner kan også oppstå, inkludert kløe, rødhet og utslett. Åndedretts reaksjoner er alvorlig og inkluderer Nysing, tungpustethet og problemer med å puste. Slike symptomer garanterer øyeblikkelig legehjelp.

Mer alvorlige petroleumsrelaterte helseproblemer

Ifølge Ecology Center, kan petroleum og dens biprodukter føre til sykdommer mer alvorlig enn bare allergier. Toksiske effekter av oljeprodukter på menneskekroppen har vært knyttet til alvorlig åndedrettsproblemer, forstyrrelser i det endokrine system og utviklingsmessige problemer hos spedbarn utsatt før fødselen. Noen EPA studier tyder også petroleum destillater i plantevernmidler, noen ganger inntatt i matvarer, kan knyttes til noen kreft og forstyrrelser av nervøs og reproduktive systemer.

Flere kjemiske sensitivitet syndrom

Fordi det er vanskelig å finne nøyaktig produktet forårsaker en petroleumsrelaterte allergi, er slike forhold ofte samlet under en paraply tilstand kalt flere kjemiske sensitivitet syndrome, eller MCSS. MCSS brukes til å kategorisere miljømessige sensitiviteter produkter, fra bensin til rengjøringsmidler. Allergisk-type reaksjoner, inkludert luftveiene og huden irritasjonene, er vanligvis første tegn på at du lider av MCSS. Mer forskning er nødvendig for å bestemme de eksakte utløserne for MCSS og identifisere personer som er mest utsatt.Related Articles