Hva slags agn fanger de fleste fisk?

09/04/2016 by admin
Hva slags agn fanger de fleste fisk?

Varianter av fisken du kan fange er nesten like forskjellige som slags agn du kan bruke til å fange dem. Agn kommer i forskjellige størrelser, former og stiler, gjør det utfordrende for å velge de "beste" agn å fange de fleste fisken. Du bør definere åte hvor du skal fiske og hva du ønsker å fange, men den beste agn er allsidig og produktiv i ulike fiskeforhold.

Typer

Bestemte typer agn fungerer best i visse tilfeller. For eksempel Iowa Department of Natural Resources anbefaler kombinere levende agn som nightcrawler eller ørekyte med en kunstig jig når du er fiske etter bluegills. Bass ressurs, anbefaler imidlertid en rekke kunstige agn - inkludert spinnerbaits, topwater agn og lipless crankbaits - for bass fiske. Steinbit anbefaler steinbit Ed en blanding av crawdads, reker, ormer, ørekyt og stinkbait.

Steder

Vurdere dybde og generelle plasseringen av fisken når du velger agn. Agn som fanger de fleste fisk blir agn som ligner mat fisken spiser. Støping tørr fluer og små poppers med fly stang, for eksempel kan være effektive for bass- og bluegills ved å presentere agn å ligne et insekt landing på vannet.

Størrelse

For å fange de fleste fisk, må du sammenligne størrelsen på fisken agnet. Du vil ikke ta en bluegill på en muskie lure. Ifølge Ray Harper fra "Spillet og fisk" magazine, bør du bruke den minste agn praktiske for fisken du prøver å fange. Større fisk kan være skremt av store agn eller tyngre fiske linje trengs for store agn.

Betingelser

Vær og vannet kan gjøre en forskjell i hvilke agn fanger de fisk. Som været endrer hele dagen, kan fôring mønstre av fisken også endres. Justere agn størrelse, type og farge for å matche betingelsene. Hvite eller lyse agn er mest effektive for fiske i klart vann eller på lyse solfylte dager. Mørke eller lyse farger agn er den mest effektive for fiske i grumsete eller gjørmete vann eller på overskyet dager.

Tidsramme

Hva slags agn som fanger de fleste fisken også endres med årstidene. For eksempel bite bass best på jigging skjeer, pilk og gris agn eller crankbaits om vinteren i henhold til Bass. Våren gyting sesongen er den beste tiden å fange de fleste fisk, fordi fisken samles rundt gyting sengene og bli svært aggressiv. Samtidig Iowa Department of Natural Resources anbefaler bruk av en nightcrawler, jig eller liten lokke med bobber for å fange bluegill.Related Articles