Jeg er allergisk å løk & hvitløk hvis jeg er allergisk mot Sulfa antibiotika?

02/20/2013 by admin
Jeg er allergisk å løk & hvitløk hvis jeg er allergisk mot Sulfa antibiotika?

Hvis du har en sulfa allergi, er du ikke sannsynlig å reagere på sulfites løk og hvitløk og vice versa. En sulfa allergi er formidlet av immunsystemet. Sulfittprosessen reaksjonene fordi kroppen reagerer på en metabolsk produkt av sulfittprosessen kalt svoveldioksid. Selv om folk kan ha sulfittprosessen reaksjoner, er det uklart om dette er en sann allergi eller noen andre svar. Et spesifikt antistoff for sulfittprosessen allergi er ikke identifisert.

Sulfonamides

Sulfa narkotika eller sulfonamides, er derivater av en sammensatt kalt PARI-amino benzosyre. Noe antibiotika inneholde sulfonamides; disse antibiotika kalles vanligvis sulfa antibiotika. Bactrim og Septra inneholder sulfamethoxazole, mens erythromycin inneholder sulfisoxazole. Azulfadin, som brukes til å behandle Crohns sykdom, ulcerøs kolitt og revmatoid artritt, inneholder sulfasalazin. Dapsone er en annen sulfa antibiotika brukes til spedalskhet, dermatitt og noen typer lungebetennelse. Det er også andre typer sulfonamide legemidler som ikke er antibiotika.

Allergiske reaksjoner

Immunsystem beskytter deg mot virus, bakterier og toksiner. Matvareallergi oppstår fordi kroppens immunsystem feilaktig gjenkjenner et stoff som skadelig. Immunsystemet produserer antistoffer og histamin, forårsaker symptomer som utslett, elveblest, kvalme, oppkast eller en livstruende reaksjon som kalles anafylaksi. Selv om de vanligste matvareallergier for barn og voksne fisk, kan peanøtter, skalldyr eller tre nøtter, allergier til andre matvarer som løk og hvitløk også oppstå.

Løk, hvitløk og svovel

Løk og hvitløk inneholder svovel, som gir dem deres særegne smaker. Det svovelforbindelser er hva gjør dine øyne sting når du hakke løk, og plantene skiller dem når deres vev er kuttet, bitter eller knust. De svovel forbindelsene i løk og hvitløk kalles sulfites. Disse svært irriterende kjemikalier kan drepe mikrober og frastøte insekter; langvarig kontakt med hvitløk vil selv blemme huden, ifølge Dr. Eric Block, forfatter av "hvitløk og andre Alliums: Lore og vitenskapen."

Cross-følsomhet

Cross-følsomhet oppstår når du er allergisk mot noe og også reagerer til noe annet som er lik eller samme mat familie. Hvis du er allergisk å krabbe kan du også være allergisk mot reker. Hvis du er allergisk mot Bactrim eller Septra kan du også reagerer på erythromycin, siden alle er grunn. Det er ingen tvers følsomhet mellom to sulfonamides og sulfites er ulike kjemikalier.

Hensyn og advarsler

Allergisymptomer kan være svært ubehagelig og allergier har potensial til å bli livstruende. Hvis du har en allergi, bør du unngå skadelige stoffet. Varsle alltid helsevesenet tilbydere av allergier til medisiner eller mat, men du bør kunne spise løk og hvitløk selv om du har en allergi å sulfa antibiotika. Hvis du har spørsmål eller bekymringer om allergier, konsultere mat eller medisiner en helsevesenet profesjonell.Related Articles