Effekter av aspartam på hjertet

09/30/2012 by admin
Effekter av aspartam på hjertet

Aspartam er et kunstig søtningsstoff brukes som en erstatning for virkelige sukker i mange matvarer og drikkevarer, spesielt brus. Til tross for utbredt bruk i næringsmiddelindustrien, har aspartam vært gjenstand for intens striden rundt sin sikkerhet. Ifølge Food and Drug Administration, aspartam er trygg for menneskelig konsum i de aktuelle etablerte ernæringsmessige retningslinjene, men spørsmål om sin effekt på hjertet helse og hjerte sykdom fortsatt eksisterer. Hvis du lider av hjertesykdom, bør du kontakte lege før du bruker et produkt som inneholder aspartame.

Pulmonal hypertensjon

Et høyt inntak av aspartam kan øke risikoen for å utvikle pulmonal hypertensjon eller høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk skyldes aspartame bruk er forårsaket av vasoconstrictive effekten av aspartam og dens evne til å føre en innsnevring av blodårene. Pulmonal hypertensjon kan forårsake hjertebank, kortpustethet, tretthet, smerter i brystet og svakhet, og kan øke risikoen for hjerteinfarkt.

Fenylalanin effekter

Fenylalanin er en av aminosyrer som utgjør aspartam sammensatte. Store mengder fenylalanin kan føre til nerveskade i hjernen, som kan påvirke signalnettverk sendinger fra hjernen til hjertet ditt, forårsaker arytmi eller en uregelmessig hjerterytme. En uregelmessig hjerterytme er en alvorlig medisinsk tilstand som kan øke risikoen for hjertesykdommer og hjerteinfarkt. En hjerte arytmi kan forårsake hjertebank, svimmelhet, besvimelse, svakhet og kortpustethet.

Fedme

Som en kunstig søtningsmiddel gir aspartam ingen ernæringsmessige verdi i form av kalorier. Noen eksperter hevder at dette oppfordrer overspising og til slutt kan føre til en økning i fedme. Fedme eller overflødig kroppsfett, øker kolesterolnivået og plasserer mer press på hjertet og kardiovaskulære systemet. Dette stress kan øke risikoen for å utvikle hjerte sykdommer, som høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Andre hensyn

I 2005 identifisert nevrokirurg Russell Blaylock aspartam samt andre kunstige søtstoffer som mulige årsaker til plutselige Kardiologisk arrest i idrettsutøvere. Aspartic syre i aspartam kan skade excitotoxin sensitive vev rundt hjertet ditt. Resultatet kan glutamic reseptorer i hele kroppen din bli overstimulated, produserer hjertearytmi som kan føre til plutselige Kardiologisk arrest og død. Men mer forskning må gjøres på dette området å kvantifisere excitotoxic effekt aspartam har på menneskelig vev.Related Articles