Kosthold & øvelse vil senke kolesterolet

04/06/2013 by admin
Kosthold & øvelse vil senke kolesterolet

En usunn kolesterolnivå er en av de fire ledende risikofaktorene for coronary arterien sykdom, ifølge University of Maryland Medical Center. Mens noen mennesker er genetisk utsatt for høy kolesterol, er mange medvirkende faktorer forebygges. Opprettholde en sunn diett og trene regelmessig, kan du forbedre kolesterolnivået og reduserer risikoen for hjertesykdom og hjerneslag.

Senke dårlige kolesterolet

Senke dårlige kolesterolet, eller lav tetthet lipoprotein, er viktig for hjertesykdommer. Mat som hele korn, frukt, grønnsaker og belgfrukter inneholder fiber, som kan redusere lav tetthet lipoprotein, eller LDL, i blodet. Nøtter og andre mat rik på umettede fettsyrer er også nyttig for å redusere det totale kolesterolet i blodet. Fysisk aktivitet kan redusere triglyserider nivå, redusere risikoen for coronary arterien sykdom.

Heve gode kolesterolet

Heve gode kolesterolet, eller high-density lipoproteiner, kan være like viktig eller viktigere enn å redusere dårlig kolesterol. Vekttap er viktig for å heve high-density lipoproteiner eller HDL. Spise fisk høy i omega-3 fettsyrer, som tunfisk og laks eller tar fiskeolje kosttilskudd kan også hjelpe øke HDL. Men er den viktigste faktoren for å øke HDL regelmessig aerobic aktivitet, ifølge University of Maryland Medical Center.

Vektkontroll

Fedme, eller å ha for mye fett, øker blod Kolesterol og triglyceride nivåer og senker HDL-nivået. Den eneste måten å miste vekt er å begynne å brenne mer kalorier enn du tar inn. Trening og spise sunt vil hjelpe deg å kontrollere vekten din. Redusere inntaket av mat høy i fett, særlig mettet fett, hjelpe deg lavere kolesterol og miste vekt. Du kan gjøre dette ved å kutte ned på rødt kjøtt, full fete meieriprodukter og matoljer høy i mettet fett.

Erstatte mettet fett

Ikke alle fett er dårlig for kolesterol. Umettet fett fant fisk og oliven olje kan senke det dårlige kolesterolet mens heve gode kolesterolet, eller i det minste la det i takt. Erstatte matvarer høy i mettet fett, for eksempel rødt kjøtt og smør, med umettet fett, som fisk og olivenolje, kan hjelpe deg å miste vekt og lavere total kolesterol. Imidlertid bare fordi umettet fett har helsemessige fordeler, betyr det ikke at du bør spise ubegrenset. Umettet fett bør bare brukes til å erstatte mettet fett. Umettet fett er også høy i kalorier og spise for mye kan føre til fedme.

Øvelse

Kosthold & øvelse vil senke kolesterolet

Fysisk inaktivitet er en av de store risikofaktorer for hjertesykdom og hjerneslag. Det er på samme nivå som røyking, usunn kolesterol og høyt blodtrykk. Fordelene ved trening, avhenger av intensitet, varighet og frekvens. Jo mer du trener og mer intens det er, desto mer vekt du kan tape og jo mer du kan forbedre kolesterol. Men ikke overdriv i begynnelsen. Det er best å langsomt bygge et treningsprogram. Selv moderat intens fysiske aktiviteter, for eksempel rask gange, jogging eller sykling, kan forbedre kolesterolnivået.Related Articles