Hva du skal spørre før du får en TB Test

November 14

Hva du skal spørre før du får en TB Test


TB eller tuberkulose, er en lett spread, ofte dødelig infeksjon. Dette er grunnen til klinikere må overvåke det nøye for å sikre at det ikke skjult begynne å spre, som det kan påvirke millioner av mennesker relativt raskt. Heldigvis kan det Mantoux tuberkulintest (TST) enkelt teste for denne bakterien, raskt diagnostisere og behandle de med bakterien før den sprer seg i hele samfunnet.

Spør hvorfor det er nødvendig

Mange arbeidsgivere, særlig de i helse, regjeringen og utdanning, krever at alle ansatte til å gjennomgå en TB test for å sikre at de ikke er smittet med M. tuberculosis, som også er kjent som tuberkel basiller. Ifølge Center for Disease Control, er TB en dødelig virus som kan infisere lungene, sammen med mange andre organer og systemer, inkludert det sentrale nervesystemet, sirkulasjonssystemet og lymfatiske systemer, samt bein, ledd og selv om huden. Det er nødvendig å teste for denne sykdommen, fordi det lett kan spre seg, spesielt blant skolebarn eller arbeidere som samhandler med store befolkninger hver dag. Ifølge New England Journal of Medicine, dreper TB om lag tre millioner mennesker i året på verdensbasis.

Spør Hva vil skje i løpet av testen

Det er vanlig å være nervøs før en medisinsk test, spesielt en som kan innebære nåler. Derfor spør din lege eller laborant å lede deg gjennom prosessen for å roe nervene. Mens hver kliniske tester kan variere litt i hvordan de gjennomfører en TB hudtest, er dette vanligvis hvordan det går:

Behandleren vil be deg om å rulle opp ermet og holde ut armen, med håndleddet opp. Hun vil vattpinne området på forhånd for å sikre at det er rent, før injisering 0,1 milligram av tuberkulin renset protein derivat, ofte kalt PPD, under huden. Huden direkte rundt injeksjonsstedet har en tendens til å øke litt, og kan vises hvit eller rød i farge. Ikke bli skremt, da disse er normale reaksjoner på PPD injeksjon. Pasienten må returnere til anlegget 48 til 72 timer senere å ha sitt testområdet undersøkt. Laboratoriet spesialist vil måle størrelsen og diameter på området for å finne ut om ytterligere testing er nødvendig.

Spør hva du skal gjøre med en positiv lesing

De fleste som gjennomgår tester for spesifikke sykdommer som tuberkulose har ett spørsmål til felles: Hva om det er positivt? En positiv TB leser fra en hudtest krever videre evaluering av en medisinsk faglig. Normalt en kiste x-ray eller AFB kultur, som er en slim prøven, er nødvendig. Merk at noen mennesker, inkludert de fra utlandet som kan ha blitt vaksinert med BCG, eller Bacille Calmette-Guérin, vaksine, kan få en falsk positiv lesing i løpet av en TB hudtest, og kan kreve ytterligere testing. Hvis du mottar en positiv TB hudtest og brystet x-ray eller AFB kultur fastslår at bakteriene er til stede, vil du trenger for å starte en streng løpet av antibiotika i inntil ett år. Ifølge CDC, er det fire antibiotika som vanligvis brukes i et TB-behandlingsregime. De omfatter etambutol, isoniazid, rifampicin og pyrazinamid. Som med alle antibiotika, er det viktig at en person smittet med tuberkulose er ferdig med alle sine piller, uansett om de har det fint eller ikke.