Forebyggende metoder for skam Lice

February 20

Forebyggende metoder for skam Lice


Kjønnshår lus er seks-legged parasitter som lever i menneskehår kroppen, spesielt i kjønnshår området. De lever av fôring på blod av sine menneskelige verter. Selv om lus, eller pediculosis, er generelt ansett som en seksuelt overførbar tilstand, er det mulig å fange det på andre måter.

Kjønnshår lus er ikke et alvorlig helseproblem, men de er en svært smittsom plage. Tar forebyggende tiltak kan hindre overføring av disse parasittene fra person til person.

Symptomer og Diagnose

Kjønnshår lus foretrekker å leve i kjønnshår, men de kan også infisere armhulene, leg hår, hår på brystet, og selv ansikts hår (inkludert øyenbryn og øyenvipper). Kjønnshår lus kalles "krabber," på grunn av sitt utseende når observert under et mikroskop eller forstørrelsesglass.

Kjønnshår lus og egg er svært liten, og kan være vanskelig å identifisere seg med det blotte øye. Lus er vanligvis preget av uopphørlig kløe i huden.

seksuell overføring

Kjønnshår lus er svært smittsom, og er vanligvis spres gjennom seksuell kontakt med en smittet person. Derfor er den beste forebygging mot offentlig lus er å begrense antall tilfeldige seksualpartnere; Dette reduserer sjansen for å komme i kontakt med en smittet person. Kondomer er ikke et effektivt middel for å beskytte deg mot kjønnshår lus.

Den eneste måten å bli kvitt kjønnshår lus er å bruke en lus-drapet medisiner til det berørte området. I mistenkte eller bekreftede tilfeller av seksuell overføring, bør alle aktuelle seksualpartnere unngå fysisk kontakt før de har undersøkt seg for lus og vellykket behandlet noe angrep. Det er også viktig å behandle infiserte klær, sengetøy og håndklær.

Sengetøy og klær

Kjønnshår lus kan leve i flere dager i sengetøy og klær, og kan spre seg til mennesker som deler disse infiserte elementer. Å drepe lus og egg, vaske befengt elementer med vaskemiddel og varmt vann (130 ° C eller høyere), og tørk dem i en tørketrommel på den høyeste varmen innstillingen. Tørr rengjøring vil drepe lus i tekstiler som ikke kan vaskes i maskin.