Hva er en Egenbetaling i en forsikring plan?

April 10

Hva er en Egenbetaling i en forsikring plan?


En co-betaling, ofte referert til som en co-lønn, er en av pasientens mulige kostnader når du besøker et sykehus, klinikk eller privat lege. En pasient kan tildeles et bestemt antall legebesøk per år som han betaler en co-lønn, etter som han begynner å betale ut av lommen før han andelen er oppfylt.

Hva er en co-lønn?

En co-pay er en flat, forhåndsbestemt betaling grunn før å betjene på et sykehus. Co-pays må være en liten nok mengde at de ikke lage en "barriere til tjeneste" for pasienten og de er ikke påvirket av kostnaden for tjenesten leveres av anlegget. Co-betaler kan variere fra $ 5 per besøk til $ 50 eller mer.

Er planer uten Co-Pays tilgjengelig?

Kort sagt, no. Den co-pay kan være svært lav for noen high-premium planer, men nesten alle planer krever en co-lønn av noe slag for tjenesten.

Er reseptbelagte legemidler inkludert?

Selv om co-betalinger er konsekvent for de fleste typer behandling, reseptbelagte legemidler er ofte lagdelt og krever ulike nivåer av co-pay.

I Network? Eller ut av nettet?

Co-pay beløp for identiske tjenester ofte varierer avhengig av om pasienten besøker en "in-nettverk" eller "out-of-network" leverandøren.

Tilleggsinformasjon

Co-forsikring er ikke det samme som en co-lønn, men er et fellestrekk ved mange helseforsikring planer. Når en pasient er forsikring tilbyr co-forsikring, er det i form av en prosentandel, for eksempel hvis co-forsikring rente er 30%, vil forsikringsselskapet betale 70% av dekket kostnadene og pasienten er ansvarlig for resten .

Typisk forsikring krever en pasient å betale et visst beløp før de blir refundert for medisinske kostnader, er denne avgiften kalles en egenandel. Mengden av egenandel varierer avhengig av dekning og er vanligvis knyttet til kostnadene for den månedlige premie - som premium stiger, de fradragsberettigede senker; det motsatte er også sant. Når en pasient har en co-lønn, han har ikke til å møte sin egenandel til å bruke det, men verken er co-pay beløp brukes til egenandelen.