Hva er forskjellen mellom etylalkohol og isopropylalkohol?

June 18

Hva er forskjellen mellom etylalkohol og isopropylalkohol?


Selv om begge er former av alkohol, etylalkohol og isopropylalkohol ha flere forskjeller enn likheter. Forskjellene begynne på kildene de er laget av. Ethel alkohol er oftest hentet fra mais og isopropylalkohol er avledet fra propen som kan komme fra fossile brensler som kull, olje eller naturgass. Etanol er gjenstand for en avgiftsdirektoratet skatt av den føderale regjeringen i henhold til sine prosent bevis. Isopropanol er kun underlagt merverdiavgift.

Bruker

Etanol er alkohol for drikking og Isopropanol er alkohol for lokal applikasjon. Etanol kan finnes i alkoholholdige drikkevarer. Isopropanol er alkohol som brukes lokalt for å drepe bakterier, og er en vanlig ingrediens i såper, sjampo og rensemidler, blant annet. Isopropyl alkohol vil føre til sykdom eller død dersom det er inntatt. Etylalkohol, på den annen side, er hovedsakelig brukes til drikkevann. Etanol er vanligvis selges i en fortynnet form for sikkerhet når man drikker, og selv om sykdom kan oppstå, er det ikke sannsynlig med mindre store mengder er fortært.

Etylalkohol Manufacturing

Etylalkohol, ble fremstilt ved omsetning av etan i kontakt med damp. Etan er avledet fra en naturlig kilde, vanligvis mais i USA. Fra dette er det bare 5 prosent av eten omdannet til etanol gass på hver passere gjennom dampprosessen, slik at det er drevet gjennom mange ganger for å oppnå en 95 prosent omdannelse av eten til etanol. Etanol gasser blir deretter avkjølt for å danne flytende etylalkohol. Den kan deretter selges som ren "korn alkohol" for drikking, blandes med andre spiselige ingredienser eller denaturert for å gjøre det uegnet for drikke som skal brukes i industrielle anvendelser.

Isopropyl Alcohol Manufacturing

Isopropylalkohol er laget av fossile brensler som er behandlet gjennom en hydratiseringsprosessen hvor propen avledet fra det fossile brensel er kombinert med vann som forårsaker en kjemisk reaksjon. Destillasjon skjer deretter å behandle eventuelle biprodukter under dannelse av ren isopropylalkohol. Dette kan så blandes tilbake med en prosentandel av destillert vann eller selges i ren form. Den kan også bli brukt som ingrediens i helse eller rengjøringsmidler på dette punktet.

tilgjengelige Forms

Både etyl og isopropyl alkohol selges som antiseptiske midler og er brannfarlig. Ellers skjemaene varierer sterkt. Etylalkohol, ble betraktet som "ren" alkohol, selv når den er blandet med vann og andre ingredienser. Etanol kan kjøpes i en ren form, kalt korn alkohol. Det er denaturert og solgt som en maling stripper, harde rengjøringsmiddel eller i andre industri ikke-spiselige former. Isopropylalkohol selges i en fortynnet blanding av 72 prosent for å være mindre sterke som en topisk behandling og ved 99 prosent for anvendelse som antiseptisk gni alkohol eller for anvendelse som en brennbar middel. Det er ingen spiselig form av isopropylalkohol.