Fakta om å vaske hendene

January 14

Hyppig håndvask topper listen over offisielle råd for å hindre spredning av bakterier, influensa, forkjølelse og virus. Våre hender kommer i konstant kontakt med bakterier hele dagen lang. Fra penger til dørhåndtak til vennlige håndtrykk, våre hender er en yngleplass for bakterier. Trygge hender er rene hender.

Historie

Den første talsmann for håndvask var mest sannsynlig Dr. Ignaz Simmeliveis av Wiens Lying-in Hospital. På slutten av 1800-tallet, mandat han hyppig vask av hender med klor, og dødeligheten ved hans sykehus falt dramatisk.

barn

Barn i USA vanligvis lider av 12 forkjølelser i året, sammenlignet med de to som voksne får. Barn er i nær kontakt med andre barn, de plukker opp alt, de setter ting i munnen og de lett overføre bakterier. Barn må bli minnet og beskjed om å vaske hendene ofte.

Riktig håndvask

The Center for Disease Control and Prevention har retningslinjer for den riktige måten å rengjøre hendene. Under varmt rennende vann, sjenerøst såpe hender. Gni briskly og vaske hele hånden. Skyll i lunkent rennende vann og tørk med et papirhåndkle. Bruk tørkepapir for å slå av kranen.

Når Vask

Det er alltid den rette tid til å vaske hendene, men spesielt før du berører mat; etter toalettbesøk; etter å ha håndtert rått kjøtt, fjærfe, egg eller fisk; etter å ha tatt ut søpla; etter en hoste eller et nys; etter klining dyr; og etter bruk av utstyr.

Farene ved ikke å vaske hendene

Mange smittsomme sykdommer spres for hånd-til-hånd kontakt. Ikke bare kan du infisere deg selv, men du risikerer å smitte andre når du ikke gjør det riktig og ofte vaske hendene.

Staying Healthy

Bare handle om bare å vaske hendene er en av de beste og mest effektive måtene å holde seg frisk. Dette er en vane ikke å bryte.