Hvordan øke pustefrekvens

October 1

Pustefrekvens, eller respirasjonsfrekvens, er antall inhalasjoner og exhalations utført hvert minutt. Pustefrekvensen kan øke når en person er redd, spent, under stress, eller i løpet av en treningsøkt.

Man kan med hensikt å øke sin pustefrekvens ved kraftig innånding og exhaling mens du sitter stille. Dette kan føre til hyperventilering enkelt og kan føre til at personen til å føle seg ør, svimmel, eller til og med besvime. En bedre måte å øke pustefrekvens er å trene lungene, condition dem til å fungere mer effektivt.

Bruksanvisning

1 Sjekk med legen din. Hvis du har problemer med pustefrekvens og finne du puster saktere enn du var i det siste, bør du gå til legen din for en full sjekk før du prøver noe annet. Du kan ha en tilstand som krever at du er under en lege omsorg, eller du kan trenge noen medisiner for å bidra til å øke pustefrekvens.

2 Øvelse lungene. Pust inn så dypt som du kan og hold pusten. Tell til 10, deretter langsomt slipper pusten. Gjenta dette fem til ti ganger. Ta et dypt pust, hold den mens du teller til fem, og deretter ta et dypt pust på toppen av den første. Hold i fem sekunder til, og sakte slipper. Gjenta denne andre øvelsen fem til ti ganger.

Trene lungene vil hjelpe strekke dem, slik at du vil være i stand til å øke din åndedrett på en sunn rate og har lungekapasitet til å holde mer luft med hvert åndedrag. Dette vil redusere risikoen for hyperventilering.

3 Øk kardiovaskulær trening. Prøv å øke varigheten av øvelsen i hver cardio økt med om lag fem minutter. Dette vil bidra til å øke pustefrekvens og øke lungekapasitet og utholdenhet. Hvis du ikke utfører kardiovaskulær trening for tiden, prøv å innlemme minst tre økter per uke med cardio i treningen rutine.

4 Fokuser på din pustefrekvens mens du ser på TV eller slappe av. Dette gir deg en mulighet til å ta hensyn til pustefrekvens og øke den på vilje. Prøv å øke pustefrekvens for omtrent et minutt. Fokuser på å puste raskere i løpet av denne minutt, men pass på at pusten er dypt nok til at du ikke hyperventilere.

Hint

  • Gradvis bygge opp din maksimale pusterytme. Nå respirasjonsfrekvensen for raskt kan føre til lunge eller hjerteproblemer, som kroppen ikke kan tilpasse seg så raskt til den nye treningen rutine.
  • Slutt å røyke. Nikotin og tjære funnet i sigaretter kan frakk lungene, noe som gjør dem ligge og forårsake anstrengt pust.
  • Ikke øke respirasjonsfrekvens for mye, da dette kan føre til hyperventilering.