Hva er behandlingen for en godartet svulst?

May 4

En godartet svulst er en masse som ikke viser noen egenskaper knyttet til kreftsvulster. Når en svulst blir oppdaget, kan en biopsi bli utført for å bestemme om det er godartet. Godartede svulster ikke imbed seg inn i omkringliggende vev eller organer og de vokser på en langsom hastighet uten mye endring over en periode på flere måneder. De kan dukke opp hvor som helst i kroppen, inkludert i huden, organer og vev. En godartet svulst kan vises som en klump under overflaten av huden som kan være smertefull eller føre til betennelse og hevelse i området. Svulster som er godartet kan også påvirke omkringliggende organer avhengig av deres størrelse. Behandlinger for en godartet svulst avhengig av dens størrelse, plassering og klassifisering.

Kirurgi

En lege kan velge kirurgi som behandling for en godartet svulst for et par grunner. Han kan fjerne en godartet svulst, slik at det ikke kan utvikle seg å være kreft eller, på grunn av sin beliggenhet, forårsake smerte eller ubehag fra dens eksistens. Når de er fjernet, godartede svulster sjelden dukke opp igjen. Godartet svulst kan vise tegn på at det til slutt kan bli kreft, og det kan fjernes kirurgisk som skal testes. Leger kan sjekke for å være sikker på at det ikke er noen rester igjen som kan utvikle seg til kreft på et senere tidspunkt.

Stråling

Strålebehandling er frigjøring av en form for energi i bølger eller partikler og anvendes for behandling av kreft som det dreper kreftceller. Den kan også bli brukt for behandling av godartede svulster som stråling krymper tumorer.

Visica "2"

Denne teknologien behandler godartede svulster funnet i en kvinnes bryst ved å fryse svulstene. Prosedyren kan gjøres på legekontoret og tar ca 10 til 15 minutter.

kjemoterapi

Noen godartede svulster kan behandles med cellegift, som er bruk av narkotika eller legemidler til behandling av sykdom. Legen vil avgjøre om behandling av en godartet svulst krever kjemoterapi og vil bestemme de legemidlene eller kombinasjoner, deres dosering og hvor lang tid av behandlingen.

Alternativ

Hvis godartet svulst ikke utgjør noen helserisiko eller problemer forbundet med kroppsfunksjoner eller omkringliggende organer, kan legen bestemme at svulsten kan stå ubehandlet. Godartede svulster har ingen historie for å bli fatal.