Symptomer på en urinveisinfeksjon hos menn

July 24

En urinveisinfeksjon er en infeksjon som begynner i urinveiene. Din urinveiene består av nyrene, urinlederne, urinblæren og urinrøret. Alle deler av urinveiene kan bli infisert, men de fleste infeksjoner involverer de nedre urinveiene --- urinrøret og blæren.

Hvem er i faresonen?

Urinveisinfeksjoner (UVI) er sjelden hos menn yngre enn 50 og bli mer vanlig som menn alder. I menn 50 år og eldre, kan en infeksjon være tilstede uten symptomer. En forstørret prostata er ofte skylden for en UTI i eldre menn, men andre årsaker kan omfatte bruk av et kateter eller tilstedeværelse av en nyrestein.
Urinrøret hos menn er lang, og det er derfor UVI hos menn er ikke vanlig. Bakterier spres ikke så lett til blæren som det gjør hos kvinner.
Dersom prostata er forstørret, betyr urin ikke fullstendig drenere fra blæren, noe som kan føre til en uti.
En mer sjelden årsak til urinveisinfeksjoner hos menn er et strukturelt problem i hvilken urinrøret er smal fra dannelsen av arrvev. Dette kalles en urinrørsstriktur.

vanlige symptomer

Avhengig av plasseringen av en infeksjon, kan variere symptomer. For en infeksjon i nyrene, kan pasienten oppleve en høy feber, frysninger, øvre del av ryggen, og flankesmerter og oppkast. I tilfeller av uretritt, eller en infeksjon i urinrøret, kan vannlating være ledsaget av brenning. Blære infeksjoner, eller cystitt, kan bli tilkjennegitt av ubehag i nedre del av magen, press i bekkenet, smerter ved vannlating og feber.

årsaker

Urinveisinfeksjoner er vanligvis forårsaket av bakterier. I menn, kan disse gi prostatitt (prostata infeksjon), uretritt (urinrøret infeksjon, som vanligvis følger med en seksuelt overførbar sykdom), cystitt (blære infeksjon) og pyelonefritt (nyre infeksjon). Blærekatarr forekommer oftere hos eldre menn, og pyelonefritt er vanligere hos kvinner enn hos menn.

Behandling

Urinveisinfeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. En urinprøve kan avsløre stamme av bakterier, noe som bidrar til å bestemme antibiotika for å være foreskrevet.

Livsstil rettsmidler

Urinveisinfeksjoner er noe forebygges. Noen generelle tommelfingerregler inkluderer drikke rikelig med væske, tømme blæren ofte og helt, praktisere sikker sex og urinering etter samleie.