Hvorfor er Diabetes er en risikofaktor for hypertensjon?

June 6

Diabetes kan være en risikofaktor for hypertensjon. Diabetisk nefropati, som er nyreskader, er ofte årsaken til hypertensjon hos personer med diabetes.

Betydning

Ifølge University of Maryland Medical Center, er nyresykdom den ledende årsak til sekundær hypertensjon. Nyresykdom oppstår ofte som en komplikasjon av diabetes.

effekter

Diabetisk nefropati skader nyre blodårer og forstyrrer nyrenes evne til å filtrere blodet. Med tiden kan nyrene svikter helt.

betraktninger

Ifølge National Institutes of Health, er det ukjent nøyaktig hvordan diabetes fører til nefropati. Det er mistanke om at langvarig høye nivåer av blodsukker er den sannsynlige årsaken.

risiko

The National Institutes of Health hevder at enkelte mennesker har økt risiko for diabetisk nefropati. Disse menneskene er de av American Indian, afrikansk-amerikanske og spanske nedstigningen. Også de som utviklet type 1 diabetes før fylte 20 år har større risiko sammen med de som røyker og har ukontrollerte blodsukkernivået.

Behandling

Diabetisk nefropati kan behandles med diabetiske medikamenter og blodtrykk medisiner. Til slutt kan dialyse være nødvendig.