Hva slags mat inneholder Kaliumbenzoat?

January 30

Hva slags mat inneholder Kaliumbenzoat?


Kaliumbenzoat er ofte brukt som et konserveringsmiddel i kommersielle matvarer og drikkevarer for å hindre bakterier, gjær og mugg fra å vokse og forlenge holdbarheten av produktene. Ingredienslisten på etiketten av et produkt vil liste kalium benzoat om det er en ingrediens som brukes.

Drinker med Kaliumbenzoat

Kaliumbenzoat brukes som et konserveringsmiddel i brus og juice som er kunstig søtet. Når saften eller soda inneholder også vitamin C eller askorbinsyre, er en kreftfremkallende stoff som kalles benzen som dannes når kombinert med kaliumbenzoat. Selv benzen er kjent for å forårsake kreft hos mennesker, hevder det amerikanske Food and Drug Administration at beløpene som forekommer i drikkevarer ikke presentere en helserisiko for forbrukerne.

Mat som inneholder kalium benzoat

En studie publisert i "Journal of Chromatography A" i 2000 fant at kalium benzoat var også til stede i eplejuice, eplemos, soyasaus og peanøttsmør. Kaliumbenzoat brukes ofte i prosessert mat, som for eksempel salatdressinger, sirup og syltetøy, samt i hermetisert elementer som oliven og pickles. Siden det er brukt i så mange matvarer, er det en god idé å lese etiketten på baksiden av et element for å se om det inneholder kalium benzoat.