En liste over lav tetthet lipider

April 28

Lav tetthet lipider er faktisk lipider som er gjennomført av lipoproteiner med lav densitet. Lipider er ikke særlig løselig i vann, så for å transportere dem i blodet, må de festes til et protein som er vannløselige. Disse proteinene er kalt lipoproteiner. Lav tetthet lipider inkluderer kolesterol og triglyserider. Høye nivåer av lipider med lav tetthet kan forårsake aterosklerose og andre kardiovaskulære sykdommer.

kolesterol

Lipoproteiner transport lipider gjennom blodstrømmen og regulere metabolismen av kolesterol, en viktig bestanddel av cellemembraner, og en forløper til naturlige steroider. Høye nivåer av kolesterol er innblandet i å forårsake aterosklerose. Dette er en tilstand hvor kolesterol bygger seg opp på innsiden av blodårene og blir forkalket. Denne tilstanden fører arteriene å miste sin naturlige fleksibilitet og innsnevrer blodstrømmen gjennom arteriene. Foods høy i kolesterol inkluderer leveren, rødt kjøtt, reker og hummer og eggeplomme.

triglyserider

Triglyserider er en annen type fett som øker LDL nivåer. Dette er fett som finnes i kjøtt høy i mettet fett, hele melkeprodukter og eggeplommer. Alkoholforbruket vil også øke triglyseridnivåer. Høy triglyseridnivåer kan indikere start av type-2 diabetes. Disse fett metaboliseres i kroppen og kan øke LDL nivåer. Triglyseridnivåer er økt ved å spise sukkerholdig eller raffinerte matvarer, og mat laget med hvitt mel.

Transfett

Trans fett vil øke LDL nivåer og faktisk senke HDL (godt kolesterol) nivåer. Hydrogenerte oljer - vegetabilske oljer som er fortykket å steke mat og å gjøre margarin og forkorting - alle inneholder transfett. Sjekk maten etiketter for "delvis hydrogenert" eller "fett." Dette er spor som matvarer inneholder transfett. Matvarer som er typisk høy i transfett inkluderer pommes frites, donuts og kommersielle bakevarer.