Hva du skal ta for Allergi

November 16

Allergi er en unormal immunsystem respons på stoffer som ikke forårsaker de fleste noen skade. Når noen med en allergi eksponeres for et allergen, begynner immunsystem produserer antistoffer som utløser kroppens histaminrespons. Dette kan føre til allergi symptomer som nysing, rennende nese, og kløende eller rennende øyne. Allergi kan behandles med over skranke narkotika, reseptbelagte legemidler eller nøds narkotika, basert på den type allergi og symptomene som blir opplevd.

Over mot narkotika

Over the counter narkotika er de som kan kjøpes uten resept. Ifølge Dr. Alan Greene, en klinisk professor i pediatri ved Stanford University School of Medicine, kan allergier behandles med over skranke medikamenter som antihistaminer og decongestants. Antihistaminer blokkere histaminrespons når noen med en allergi er eksponert for et stoff som fører til en allergisk reaksjon. Dette kan forhindre eller redusere allergi symptomer som nysing, rennende nese, rennende øyne og pustevansker. En av de vanligste over disk antihistaminer er Benadryl. The American Academy of Family Physicians lister Dimetapp Cold & Allergy Elixir, Robitussin Allergi & Hoste Væske, Vicks Nyquil og Claritin som andre eksempler på antihistaminer tilgjengelig uten resept.

Decongestants kan bidra til å redusere tett nese forbundet med noen allergier. Disse stoffene virker ved å hemme blodårene for å redusere hevelse. Dekongestanter kan tas oralt eller i form av en nesespray. Ifølge American Academy of Family Physicians, pseudoefedrin og fenylefrin er de eneste decongestants tilgjengelig i pilleform. Pseudoefedrin er funnet i merker som Sudafed og kontakte ikke-døsig. Fenylefrin er funnet i Sudafed PE. I USA, må du kanskje spørre en farmasøyt for legemidler som inneholder pseudoefedrin. Men det er fortsatt ansett over disk fordi en resept er ikke nødvendig.

Medisin på resept

Reseptbelagte legemidler kan være nødvendig for å behandle mer alvorlige allergisymptomer. Kortikosteroider behandle kløe og hevelse forårsaket av allergi. Ifølge Dr. Greene, den vanligste formen for denne medisinen er en nesespray. Merkenavn tilgjengelig på resept inkluderer Flonase, Nasonex, Rhinocort og Nasalide. Flytende eller inhalasjonssteroider kan også brukes i behandling av astma.

Emergency narkotika

Noen allergiske reaksjoner kan føre til svært alvorlige symptomer som elveblest, kløe og hevelse i ansiktet og halsen. Disse reaksjonene kan være livstruende, slik at en nødsituasjon medikament må brukes til raskt å behandle symptomene. Ifølge Dr. Greene, kan adrenalin brukes til å innsnevre blodårene i huden, som vil hjelpe hjertefrekvensen og blodtrykket tilbake til sine normale nivåer. Personer med kjente allergier kan være nødvendig å gjennomføre en EpiPen, som er et skudd av adrenalin som kan bli gitt så snart en alvorlig allergisk reaksjon på mat, medisiner, eller et stikk eller bitt utvikler seg.