Tynning Skin & Aldring

June 15

Eldre huden blir tørrere og mer skjør. På grunn av skjørheten til huden, kan det bli skadet lettere. Når huden er tynn og delikat, det tar mer tid å helbrede fra skader. Moisturizing eldre hud bidrar til å holde den hydrert og bedre i stand til å komme seg fra skader eller personskader. Personer med tynning hud bør også spise mat som inneholder antioksidanter, som vitamin C og E, og bruke hudkrem med retinoider (vitamin A-derivater), ifølge MedicineNet.com. Disse vitaminene vil bidra til eldre, tynne hudceller regenerere raskere.

Tap av hormoner

Aldring huden tynner og sags fordi eldre kvinner ikke lenger har visse viktige kjønnshormoner, slik som østrogen, i kroppen i tilstrekkelige mengder. Tap av østrogen fører til tørrhet og kjedelig, livløs hud, bemerker opphold Skin Care. Østrogen gjør huden til å se sunn.

effekter

Når en person aldre, fettlaget i huden begynner å krympe og ikke regenerere som det gjorde når personen var yngre. Endringer i muskelaktivitet i ansiktet oppstår over tid, og det gjør bløtvev aldring, skjelett ombygging, gravitasjon og solskader. Gammel blir tynn hud hengende hud.

Egenskaper

Som huden tynner, tap av volum resultater, som forårsaker sagging. Dermis, eller i huden, kan bli så tynne at de små karene i huden bli synlig. Kollagen, som er et protein som holder huden lubben og ungdommelig utseende, avtar med årene, og dette er grunnen til at huden mister sitt volum.

Expert Insight

Ifølge Dr. Lawrence Gibson av Mayo Clinic, år med soleksponering bidrar til å bryte ned av elastin fibrene i huden, samt kollagen. Visse medisiner, for eksempel steroider, blodfortynnende og kortikosteroider, kan også tynn hud, svekke huden samt blodkar.

betraktninger

Når huden blir tynn på grunn av alder og andre faktorer, blødning og blåmerker kan oppstå fordi det øverste laget av huden mister styrke. Dette laget er betegnet som dermis. Laget under dermis er det subkutane lag, og det også blir tynn med alderen.

Som du alder, svette deg mindre og talgkjertler og svettekjertler er mindre aktive, noe som gjør huden mer tørr. Tørr, tynn hud er i fare for å rive enkelt. Drikker mye vann kan hjelpe fylle fuktighet som du pleier å tape i kroppen din, så vel som i huden din når du blir eldre.