Hvordan forutsi et barns voksen høyde

March 2

Hvordan forutsi et barns voksen høyde


Mange foreldre lurer på nøyaktig hvor høy deres barn skal være. Mens forutsi et barns voksen høyde er ikke en eksakt vitenskap, det er mange måter å få et grovt anslag. Den viktigste medvirkende faktor i høyden er gener. Barn er vanligvis rundt samme høyde som sine foreldre, selv om det er noen unntak. Les videre for å lære hvordan å forutsi et barns voksen høyde.

Bruksanvisning

1 Vurdere høyden på begge foreldrene. Generelt vil en sunn barnets høyde være rundt foreldrenes høyde. Hvis det er en jente, vil hun være nærmere til høyden på moren, og hvis det er en gutt, vil han være nærmere høyden på far.

2 Merk barnets høyde på hans andre bursdag. Et barn når omtrent halvparten av full høyde rundt sin andre bursdag. Ved å doble barnets høyde på sitt andre bursdag, kan et estimat av voksen høyde beregnes.

3 Ta hensyn til noe som kan ha bremset vekst. Prematuritet, bruk av kortikosteroider, dårlig ernæring eller dårlig helse kan alle bidra til en voksen høyde mindre enn man ellers kan forvente.

4 Bestem hvor barnet er i form av vekst. Barn går gjennom en rask vekst fra fødsel til to år. Fra fylte to før puberteten er det en langsom vekst, men en jevn en, med omtrent to og en halv inches lagt per år. I puberteten er en vekst på tre til fem inches per år normen.

5 Få et røntgenbilde av barnet gjort. Ved å ta et røntgenbilde, kan en lege avgjøre hvor mye vokser som er igjen ved å undersøke bein som femur og analysere dem.