Prinsipper for Nebulizers

September 14

Prinsipper for Nebulizers


Nebulizers konvertere flytende narkotika inn aerosoler som brukes oftest for å øke luftstrømmen til lungene. Bare partikler liten nok for nedre luft absorpsjon exit forstøveren. Resten forblir i forstøver reservoar for senere bruk. Nebulizers er rimelig og dermed har endret seg lite siden starten. Pasient preferanse bestemmer vanligvis den type forstøver, inkludert spesialiserte, pust forbedret og pust-betjent.

Typer Nebulizers

Breath forbedret nebulizers bruke et ventilert design til å sette større mengder av flytende medisin i en pasientens lunger. Breath-aktivert nebulizers enten manuelt eller elektronisk redusere aerosol avfall forårsaket av exhaling. Når aerosoler er upassende, er små nebulizers brukt. Ultralydforstøvere konvertere medisin til aerosol ved hjelp av ultrasoniske bølger. Ved hjelp av et T-stykke, er tilbehør som er koblet til nebulizers å øke ytelsen. Infusjonspumper føre kontinuerlig forstøvning, som mer effektivt kan behandle astma. Reservoir poser samle aerosol for gjenbruk.

gass ​​Stream

Når en pasient inhalerer på en forstøver, går inn komprimert gass. Dette skaper undertrykk. Relativ fuktighet og andre egenskaper av denne gass kan påvirkes av miljøet. Den flytende medisinen blandes med denne gass, som danner små dråper ytterligere raffinert etter passasje gjennom en ledeplate. Denne blandingen skjer enten før eller etter at den kommer inn i forstøvermunnstykke, noe som indikerer en intern eller ekstern forstøver. Begge er like effektive, selv om pasientene vanligvis har en preferanse.

Volum

Volumet av flytende medikament i en forstøver er delt mellom brukbare og unsable volum. Dødvolum refererer til den ubrukelig del som forblir i forstøver reservoaret. Som en forstøver anvendes, er vann i den flytende stoffet fordamper og kjøler, noe som øker dråpestørrelsen. Dråpestørrelse varierer fra én mikrometer til fem mikrometer. Pasienter sykle gjennom nebulizers avhengig av bruken, selv tappe dem for å øke produksjonen. Til slutt, nebulizers frese når de inneholder nesten ingen brukbare volum.

pustende Dose

Pustende eller respirerbar dose refererer til massen av pustende store dråper som produseres av en forstøver. Jo større masse, jo større er effektiviteten av forstøveren. Denne dosen er målt ved antall dråper produseres, så vel som volumet av hver enkelt dråpe. To størrelser av dråper muliggjøre effektiv absorpsjon av legemidlet. Luftveiene absorbere større størrelse, og lunger absorbere mindre størrelse.