Virkningene av dyprensing av tenner

March 5

Virkningene av dyprensing av tenner


Deep rengjøring av tenner er hvor din tannlege renser under tannkjøttet på tennene dine. Denne fremgangsmåten fjerner plakk og bakterier og bidrar til å forebygge tannkjøttsykdom. Deep rengjøring er normalt ikke en rutinemessig prosedyre. Snarere er det utført der pasienter ikke har besøkt tannlegen i årevis eller ikke å opprettholde god munnhygiene. Deep rengjøring kan være smertefullt slik at pasientene er vanligvis tilbys bedøvelse.

Forebygging av tannkjøttsykdom

Plakk og tannsten på tennene skaper ideelle forhold for bakterier å formere seg og vokse. Bakterier irritere tannkjøttet, forårsaker dem til å falle og blø. Blødende tannkjøtt er et mulig symptom på gingivitt, tidlig stadium av tannkjøttsykdom. Deep rengjøring bidrar til å hindre gingivitt sprer ned mot røttene av tennene, eliminere bakterier og stoppe erosjon av bein som holder tennene på plass. Deep rengjøring av tenner bidrar til å forebygge tannkjøttsykdommer, eller klarer det hvis allerede er til stede.

Fjerne plakk under tannkjøttet

En del av den dype renseprosessen er skalering. Dette fjerner tannsten fra tennene og plakk fra dypt under tannkjøttet, så langt som roten. Disse stoffene inneholder tusenvis av bakterier som angriper tannkjøttet og tennene.

Utjevning av Root Surface

Root planende er også utført under dyp rengjøring. Dette er glatting av rotoverflaten. Plakk fester lettere til grove overflater. Glatting av overflatene av roten gjør den er mindre i stand til å holde fast og bakterier i det for å forårsake skade og irritasjon. Infisert tannstrukturen blir også fjernet under denne prosess.

midlertidig Ubehag

Bortsett fra fordelene ved dyp rengjøring av tenner, er ubehag ofte en kortsiktig bivirkning. Deep rengjøring utføres dypt under tannkjøttet, en følsom region som ofte produserer mye smerte. Tennene kan bli mer sensitiv og blø. Din kan slappe av din daglige dental rutine for en stund, som tanntråd og børsting kan vise seg smertefullt. Skylling med saltvann eller klorhexidin kan hjelpe.

Cancer Prevention

Den Oral Cancer Foundation sier at i USA, ble omtrent 37 000 personer diagnostisert med kreft i munnhulen i 2010. Deep rengjøring av tenner bidrar til å forebygge kreft i munnhulen fordi tannlege undersøker for sine tegn og symptomer. Oral kreft er svært kureres når diagnosen på et tidlig stadium.

polerte tenner

En del av din dyp rengjøring økten innebærer flekkfjerning. Te, kaffe og tobakk flekker er polert bort, slik at du med et hvitere smil.