Hvordan overbevise noen til å slutte å røyke

September 28

Røyking er en ekkel avhengighet som ikke bare forverrer helsen til de røyker, og også vondt de aroung dem. Overbevisende noen til å slutte å røyke til tross for de åpenbare risikoer, er vanskelig og er ofte vanskelig. Å vite noen måter å gå om å overbevise noen til å slutte å røyke vil bidra til å gi deg retning og vil bedre sjansene de faktisk vil slutte.

Bruksanvisning

1 Vis dem hva deres lungene ser ut. Mange folk enten ikke tror eller ikke kan visualisere skade og skade røyking gjør med lungene. Viser dem et bilde vil hjelpe dem fysisk se hva røyking gjør. Bilder av røykerne lungene sammenlignet med friske lunger kan bli funnet på internett og i noen helse bøker.

2 Gjør dem oppmerksomme på helserisikoen. Selv om det er vanskelig å gå glipp av alle advarsler på pakkene og reklame på TV, fortsatt gjøre røyker klar over helserisikoen forbundet med røyking. Du kan oppleve at de røyker ikke helt vet helserisikoen de tar. En økt bevissthet gjør også de røyker for å bli bedre rustet til å motstå trang, dersom de velger å slutte å røyke.

3 Demonstrer til dem som deres røyking vil påvirke (direkte og indirekte). Alle som er rundt en røyker kan bli tvunget til å inhalere passiv røyking og dette setter deres helse i fare. Hvis røyker er en forelder, taktfullt uttrykk for dem at deres røyking kan ta bort dyrebar tid med sine barn og kjære.

4 Legg opp besparelser. Observer hvor mye de bruker på sigaretter i en uke og gi dem tallene for et år. Røyking er ikke bare en usunn vane, det er også en dyr en. Penger er en stor motivasjonsfaktor for folk flest, og det kan være akkurat det løftet de trenger.

5 Forbli vedvarende. Til tider kan det virke som du ikke får gjennom, men å være konsekvent vedvarende er nøkkelen når du prøver å bryte en avhengighet. Avstå fra sikkerhetskopiering ned fra din posisjon eller bli en muliggjører. Å gi opp på den personen vil bare fortelle dem at det ikke var så viktig for dem å slutte fra begynnelsen.

6 Har du en intervensjon. Dette kan virke ekstreme, men det er styrke i antall. Ansette en profesjonell tilrettelegger eller rådgiveren kan være lurt da dette vil gjøre dem ta hendelsen på alvor. Vær klar med mange oppmuntrende kommentarer og å omgi personen med støtte etter at de har blitt konfrontert.

Hint

  • Prøv å plukke ut røyking alternativer sammen.