Årsakene til Asbestosis

July 24

Asbestose er en økende årsak til bekymring blant folk i Asbest Era når den kreftfremkallende asbest ble brukt mye i materialer til å bygge boliger og større bygninger fra tidlig 1950-tallet fram til midten av 1980-tallet. Asbest ble brukt mye i brannsikre produkter laget før 1980.

Egenskaper

Asbestose er en luftveissykdom forårsaket av langvarig eksponering for fibermaterialet asbest.

Betydning

Personer som arbeider i byggefeltet som arbeider i bygninger bygget før 1980 er en høy risiko for asbest eksponering og asbestose.

Advarsel

Bygningsarbeidere er ikke de eneste i fare for asbestose. Alle som bor i et hjem bygget før 1980 kan være i fare for asbest eksponering og asbestose, spesielt hvis hjemmet blir renovert.

symptomer

Den første symptom på asbestose er vanligvis kortpustethet etter trening eller annen intens fysisk aktivitet. Andre symptomer på asbestose inkludere en generell følelse av sykdom (sykdomsfølelse) eller en vedvarende tørr hoste.

Tidsramme

De fleste mennesker som er utsatt for asbest ikke viser noen symptomer med en gang. Det kan ta fra 10 til 40 år for asbestose og relaterte symptomer og kreft å utvikle seg i utsatte individer.

Forebygging / løsning

Du kan forhindre asbest eksponering ved å vite hvilke materialer i ditt hjem kan være laget av asbest og også ved å bruke riktig verneutstyr hvis du arbeider i en høy-risiko miljø.