Kan du har eggløsning etter en tidlig periode?

December 25

Kan du har eggløsning etter en tidlig periode?


Kvinner kan være lurt å vite tidspunktet for eggløsning for å unngå graviditet eller oppnå det, men når det skjer er ikke så opplagt som starten av hver månedlige perioden. Heldigvis finnes det måter å forutse og oppdage tidspunktet for eggløsning hjemmefra.

Egenskaper

Nær tidspunktet for eggløsning, kan kvinner merker symptomer som utflod som er klar eller ligner eggehviter, en økning i libido, eller magesmerter på den ene siden av de lavere bekken, også referert til som "mittelschmerz."

Tidsramme

Kvinners menstruasjonssykluser kan variere i lengde, men hver periode begynner vanligvis 21 til 35 dager etter starten av den siste perioden. Sykluser er ofte lenger i tenåringsjenter.

Identifikasjon

Kvinner kan identifisere eggløsning ved hjelp av en ovulation Predictor kit. De kan alternativt bruke et digitalt termometer og kartlegge basal kroppstemperatur hver dag i menstruasjonssyklusen å overvåke når temperatur skift, noe som indikerer eggløsning.

effekter

Effektene av ernæring, stress, reise, alder, bruk av visse medisiner, nylig graviditet og om en kvinne er i ferd med amming kan påvirke hvor raskt eggløsningen skjer etter en periode.

betraktninger

Kvinner som nylig sluttet å bruke p-piller eller annen hormonell prevensjon kan ha uregelmessig eggløsning eller ingen eggløsning, selv etter å ha en periode.

Advarsel

Uansett hvilken dag i syklusen eggløsningen skjer, er det mulig å bli gravid når du har sex uten prevensjon.