Spørsmål til Spør når du kjøper helseforsikring

January 8

Helseforsikring er en av de viktigste typene personlig forsikring du kan bære. Ikke alle eier en bil eller hjem som må være forsikret, men nesten alle vil på et eller annet tidspunkt være behov for helsetjenester. Spør helse forsikringsselskaper flere viktige spørsmål når du kjøper den rette politikken.

Hva er de månedlige premier?

Helseforsikring kan være svært kostbart, selv om du er ung, frisk og har ingen preexisting forhold. En av de viktigste spørsmålene er hvor mye helsepolitikk vil koste hver måned eller hvert år. Avhengig av din inntekt, må du kanskje redusere helsevesenet dekning hvis premiene er for dyrt.

Hva er egenandeler?

I forsikring, er en egenandel en upfront pris som den forsikrede part må betale før forsikringsselskapet vil dekke kostnadene. Helsesektoren planer vanligvis har egenandeler på visse typer dekning; for eksempel, hvis du trenger en større operasjon, kan din forsikring plan dekke operasjonen, men hvis du har en $ 1000 egenandel på kirurgisk operasjons, må du betale den første $ 1000 mot kostnadene. Høyere egenandeler vanligvis resultere i lavere månedlige premier, siden det betyr at du tar på større risiko. Spør hva egenandeler er for alle punkter av helsetjenester som omfattes av planen.

Må jeg betale Coinsurance?

Coinsurance betyr at du dele helsekostnader med forsikringsselskapet, selv etter at egenandelen er oppfylt. Mange helsetjenester planer dekke 100 prosent av utgiftene når egenandelen er oppfylt, men noen krever coinsurance, ofte kalt copays. For eksempel kan en helseplan krever at du betaler 10 prosent av kostnadene som overstiger egenandelen, mens helse forsikringsselskapet vil dekke de resterende 90 prosent. Coinsurance på 10 prosent eller 20 prosent kan ikke virke som mye, men det kan beløpe seg til titusenvis av dollar i tilfelle av en alvorlig medisinsk tilstand som kreft. Spør også om co-betaler på reseptbelagte legemidler; noen helsetjenester planer varierer med hensyn til hvor mye du må betale for reseptbelagte legemidler.

Hva er min maksimal nytte?

Helsesektoren planer er vanligvis begrenset til en forhåndsinnstilt årlig og levetiden maksimalt utbytte. Hvis helsekostnader overstiger det maksimale, vil selskapet ikke lenger betale for helsetjenester. For eksempel, hvis planen har en lav maksimal nytte for eksempel $ 50000 i året, kan helsekostnader overstiger dette beløpet og la deg ute av stand til å betale.

Kan jeg velge mitt eget Provider?

Noen helseforsikring planer er stive om hva leger og fasiliteter er omfattet av planen. En av de første spørsmålene bør stille er om du kan beholde ditt nåværende lege eller klinikk. Ofte bruker helsepersonell innen en viss "nettverk" fastsatt av helse forsikringsselskapet vil være nødvendig eller være mye billigere enn å bruke leverandører utenfor nettverket. Noen forsikring planer kan kreve at du får en henvisning fra legen din før du kan se en spesialist.