Hva er Split Brain Surgery?

April 13

Split-hjernekirurgi, også kjent som corpus callosotomy, er en medisinsk prosedyre som involverer adskillelse av corpus callosum, som forbinder de to halvkuler av hjernen, til behandling av epilepsi. I motsetning til andre epilepsi-behandling prosedyrer, betyr en callosotomy ikke innebære fjerning av en hvilken som helst hjernevev.

Betydning

Epilepsipasienter gjennomgå operasjon når anti-anfall medisiner har vist seg ineffektiv. Det finnes mange typer operasjoner for å behandle epilepsi, men split-hjernekirurgi er det foretrukne alternativet når det finnes flere kilder for et anfall (eller ingen kilde i det hele tatt) i motsetning til en lett flyttbar midtpunkt.

Prosedyre

Nevrokirurg gjør et snitt på toppen av pasientens skallen for å gi tilgang til hjernen. Når corpus callosum er avdekket ved å trekke i hjernens to halvdelene fra hverandre, skjærer kirurgen og fjerner fibrene som forbinder halvdelene av hjernen.

Innledningsvis er fremgangsmåten en "delvis callosotomy", som fjerner kun to tredjedeler av corpus callosum. Resten av fibrene er kuttet i en "fullstendig callosotomy" bare hvis den første fjerningen ikke avtar antall beslag.

effekter

Severing de corpus callosum fibre som forbinder hjernens hemisfærer holder anfall sprer seg til begge sider av hjernen, og dermed hindre en grand mal anfall og sterkt redusere tilfeller av anfall, spesielt med fortsatt bruk av medisiner.

farer

I tillegg til de generelle farene ved kirurgi, kan pasienten etter inngrepet har problemer med bruk av ikke-dominante hånd, bestemmer det rette ordet å si, eller til og med koble ord med bilder. Dette er et resultat av en mangel på kommunikasjon mellom hjernens hemisfærer.

alternative behandlinger

Noen pasienter velger å gjennomgå nervus vagus stimulering til å behandle epilepsien via elektriske impulser som sendes til hjernen. I form av medisiner, har etableringen av nye anti-anfall medisiner redusert behovet for split-hjernekirurgi.