Liste over de Fordeler og ulemper ved HMOs

December 18

Liste over de Fordeler og ulemper ved HMOs


HMOs eller helse vedlikehold organisasjoner, er en type helsevesenet forsikring utformet for å kontrollere framtidige helseutgifter ved å opprettholde forbrukernes nåværende helse. Når du deltar i en HMO, får du medisinsk hjelp fra helsepersonell som HMO har kontrakt med å gjøre opp sitt nettverk. Som andre varianter av helseforsikring, HMOs har fordeler og ulemper, og kan ikke være en god løsning for alle forbrukere.

Koste

Kostnaden er en av de viktigste fordelene med en HMO. HMO medlemmer vanligvis betale mindre for sine helsetjenester enn medlemmer av tradisjonelle planer. Medlemmene er ansvarlig for månedlige premier, copayments og muligens coinsurance og egenandeler, som alle er vanligvis mindre enn utgiftene i tradisjonell forsikring.

Papirarbeid

HMO medlemmer også nyte fordelen av begrenset papirarbeid. I stedet for å sende inn krav former etter å ha mottatt medisinsk behandling, pasienter bare presentere sin helsetrygdkort når de mottar tjenester og leverandøren fakturerer HMO.

dekket Prosedyrer

HMOs vanligvis dekker et bredt spekter av tjenester. Siden HMOs ha nytte av å holde sine kunder sunt, planer vanligvis gi forebyggende behandling, for eksempel kreft screenings, godt barnet besøk, physicals, vaksinasjoner og rutinemessig kontor besøk. Men HMOs kan ikke dekke visse prosedyrer hvis de ikke har vist seg å være effektive. Dette kan være ugunstig for pasienter som ønsker å prøve eksperimentelle prosedyrer eller rutiner med lavere suksessrate.

Valg av leverandører

En annen potensiell ulempe med HMOs er at du har begrenset valg når det gjelder å velge din helsepersonell. Siden HMOs bare kontrakt med visse leverandører, vil HMO bare betale for medisinsk behandling når du ser tilbydere innen HMO nettverk. Hvis du er fleksibel om du velger helsepersonell, kan denne begrensede valg ikke være et problem; kan du bare velge nye tilbydere fra HMO nettverket når du registrerer deg for planen. Hvis du allerede har eksisterende relasjoner med leverandører og ønsker å fortsette å se disse leverandørene, er imidlertid begrenset leverandør valg problematisk hvis disse leverandørene er ikke en del av HMO nettverk. Selv om dine leverandører er i dag en del av HMO nettverk, kan HMOs og tilbydere avslutte sine kontrakter til enhver tid så du har ingen garanti for at dine leverandører vil fortsette å være dekket under planen.

henvisninger

HMO medlemmer får mesteparten av sin medisinsk behandling gjennom sin fastlege. Hvis du ønsker å se en spesialist, må du først å besøke din primære omsorg leverandøren for å få en henvisning. Dette oppsettet legger litt ekstra tid, forsinkelse og problemfri for medlemmer som ønsker å se spesialister. Henvisninger kan også være vanskelig å få tak i om din fastlege er motvillige til å gi dem.

Limited Service Area

Med unntak av nødstilfelle dekning, HMOs vanligvis bare dekker medisinsk behandling innenfor et bestemt geografisk tjenesteområde. Denne begrensningen kan være en ulempe hvis du reiser ofte, opprettholde en andre bosted eller ønsker å dekke en avhengig bor i et annet geografisk område.