Isofluran bivirkninger

November 26

Under kirurgisk eller dental prosedyrer, leger ofte avhengige av generelle anestetika å plassere deg i en søvnlignende tilstand, slik at du kan være komfortabel og stille. En rekke av bedøvelse er tilgjengelig for leger og tannleger, inkludert isofluran eller Forane. Du får isofluran i dampform gjennom en maske slitt over nesen og munnen før starten av medisinsk prosedyre. Til tross for sin effektivitet, er isofluran ikke for alle, som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Mindre alvorlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av isofluran skjelver eller skjelving og forekommer oftest etter at prosedyren er fullført. Gastrointestinale bivirkninger av isofluran er oppkast, kvalme, magesmerter og nedsatt appetitt. Nevrologiske og psykiske bivirkninger er tretthet, svimmelhet, hodepine, humørsvingninger og mareritt. Du kan også oppleve tåkesyn eller dobbeltsyn når du våkner opp fra prosedyren. Mens ubehagelig, disse bivirkningene er bare midlertidig.

Hjerte-og respiratoriske bivirkninger

Noen pasienter opplever hjerte- eller luftveis bivirkninger fra isolfurane. Arytmier eller unormal hjerterytme noen ganger oppstår, noe som resulterer i brystsmerter, kortpustethet eller svimmelhet. Mulige komplikasjoner av arytmi inkluderer hjertesvikt, dannelse av blodpropper og en økt sannsynlighet for hjerneslag. Lavt blodtrykk eller hypotensjon er en annen mulig hjerte- bivirkning av isofluran, som leger vil overvåke deg for under medisinsk prosedyre. En alvorlig luftveis bivirkning av isofluran er respirasjonsdepresjon, en tilstand som oppstår når hjernen ikke klarer å regulere pusten din, noen ganger resulterer i hjertet skade eller død.

Andre alvorlige bivirkninger

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har isofluran potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Bedøvelsen kan forårsake en økning i nivåer av kalium i blodet. I alvorlige tilfeller fører dette til en tilstand som kalles hyperkalemi, som kan skade eller forstyrre ditt hjerte og kardiovaskulære systemet. Noen pasienter opplever også en reduksjon i leverfunksjon eller betennelse i orgel, kjent som hepatitt etter å ha mottatt isofluran under en prosedyre. Effekter på leveren variere i alvorlighetsgrad fra en mindreårig, midlertidig tilstand til permanent leverskade eller en fatal nedleggelse av orgelet. I tillegg isofluran noen ganger fører til en farlig fall i kroppstemperatur kjent som hypertermi.

Drug Interactions

Det er noen medikamenter som produserer uønskede bivirkninger når den brukes sammen med isofluran. For eksempel leger ofte unngå andre legemidler som gjør deg søvnig, da dette øker risikoen for å utvikle respirasjonsdepresjon. Eksempler på slike legemidler er narkotika, sovepiller og beroligende midler, antiepileptika og anti-angst medisiner. I tillegg øker isofluran effekten av muskelavslappende, som både øker risikoen for å utvikle bivirkninger fra relaxant og gjør det vanskelig for deg å flytte.

betraktninger

Fordi det kan være giftig for fosteret, leger ikke bruker isofluran å sedate gravide med mindre det er medisinsk nødvendig. Hvis du noen gang har opplevd en allergisk eller bivirkninger etter bruk av en inhalert bedøvelse, kan legen forskrive isofluran for deg. Etter prosedyren, bør du begrense inntaket av alkohol som bruker den med isofluran skaper en risiko for å utvikle respirasjonsdepresjon. I tillegg bør du ikke kjøre bil eller betjene tungt maskineri i minst 24 timer etter mottak av isofluran.