Screening verktøy for rusmisbruk i Teens

September 11

Screening verktøy for rusmisbruk i Teens


Teen narkotika og alkoholmisbruk er et betydelig nasjonalt anliggende. Effektene av rusmisbruk på tenåringer er vidtfavnende, inkludert fysiske helseproblemer, sosiale og pedagogiske problemer og i verste fall død. Av denne grunn, mange foreldre, skoler og organisasjoner ønsker å finne effektive verktøy for å bestemme nivået av problemet i et bestemt barn.

Trykt Quiz

Selv om du kanskje forventer at prosessen med å finne ut om en ungdoms rusmisbruk vil alltid være svært vanskelig, dette er ikke alltid tilfelle. Overraskende, kan en enkel boble ark quiz som ber ungdoms grunnleggende spørsmål om hans eller hennes rusmisbruk ofte gir ærlige og avslørende svar. For eksempel kan arket spørre: «Har du brukt alkohol eller andre rusmidler?" "Har du opplevd blackouts eller andre perioder av hukommelsestap?" eller "Har drukket eller annen narkotikabruk forårsaket problemer mellom deg og din familie eller venner?"

CRAFFT

Den CRAFFT screening innebærer en rekke verbale spørsmål som stilles til tenåringer. Navnet CRAFFT er en mnemonic enhet som brukes av spørreren, med hver bokstav representerer et av spørsmålene. For eksempel, er det første spørsmålet for bokstaven C, "Har du noen gang ridd i en bil drevet av noen (inkludert deg selv) som var" høy "eller hadde brukt alkohol eller narkotika?" Skulle en tenåring svare ja på noen av de tre første spørsmålene, fortsetter du videre til tre andre. Hvis tenåringen svarer ja på tre eller flere, er ytterligere evaluering kalt for.

Intervju og evaluering

Når spørsmål synes å ha identifisert et problem, er neste steg for en mer omfattende intervju for å bli gjennomført. Dette bør gjøres av en profesjonell med erfaring på dette området. Intervju undersøker detaljene i rus og effekten det er å ha. Det er viktig på dette stadiet for intervjueren å berolige tenåringen slik at han eller hun vil åpne opp om problemet og snakke ærlig.

medisinske tester

Hvis tenåringen viser seg lite samarbeidsvillig, men det er klare fysiske indikasjoner eller andre bevis på at han eller hun er faktisk misbruker narkotika eller alkohol, kan det være nødvendig å gjennomføre kjemiske tester for å bekrefte problemet. Det er kommersielle bedrifter over hele landet som tilbyr denne tjenesten ved å teste et emne urin for ulike stoffer.