Mat for diabetikere: Leptin Diet

January 14

Leptin er et hormon som antas å bidra til å regulere stoffskiftet, sult, metthet og lagring av kroppsfett. Studier med mus viste det spiller også en rolle i å redusere insulinresistens. Selv om leptin diett utviklet av Byron J. Richards har i stor grad forsvunnet fra populærkultur, er det fortsatt av interesse for diabetikere fordi det i stor grad overlapper med sine eksisterende kostbehov. Fordi leptin produseres i samme forhold som en persons kroppsfett, er det antatt at overvektige personer produserer store mengder leptin og utvikle en motstand som gjør det vanskelig for dem å vite når man skal slutte å spise.

De fem Regler for Leptin Diet

Den leptin kosthold er basert på fem regler, tre av dem har særlig relevans for diabetikere. Disse er, spise en frokost som inneholder protein, redusere mengden av karbohydrater spist og ikke spise store måltider. Diabetikere er allerede instruert til å redusere sitt forbruk av totale karbohydrater og begrense sitt inntak til hele korn. Høy-protein matvarer er perfekt for diabetikere fordi de har liten eller ingen effekt på blodsukkernivået. De to andre regler av leptin dietten blir aldri spise etter middag og spiser bare tre måltider per dag uten snacks.

Frokost

Tanken bak å spise en frokost med protein, i leptin diett, er at dette vil øke stoffskiftet tidlig på dagen. Ideell frokoster for diabetikere på leptin kosthold inkluderer egg og / eller kjøttpålegg, pluss en servering av frukt. Den generelle retningslinjer for leptin diett er at halvparten av prisen for et hvilket som helst bør være protein, og den andre halvparten karbohydrater. Eller, hvis ønskelig, bør det være like store deler av proteiner og karbohydrater og resten av måltidet skal være grønnsaker. Diabetikere vil ønske å begrense sitt inntak av karbohydrater til bare hele korn.

snacking

En stor utfordring for diabetikere på leptin diett vil være forbud mot snacking. Som med leptin kosthold, er diabetikere anbefales å unngå å spise store måltider. Men American Diabetes Association anbefaler det de kaller "beite", eller å spise små snacks hver tredje time, for personer med diabetes fordi det bidrar til å opprettholde jevn blodsukkernivået og unngå cravings. Den leptin diett forbyr snacking under den tro at å spise for ofte forstyrrer leptin signaler. Hvis vekttap er et mål for en diabetiker, vil da holde leptin strategien trolig være mer effektive dersom de gjøre smarte matvalg når de spiser.