Graviditet og lyske trekker

December 3

Graviditet og lyske trekker


Lyskesmerter er en vanlig sykdom led gjennom hele svangerskapet som kan føre til alvorlige problemer i noen kvinner. Lysken muskler, samt leddbånd, strekk for å imøtekomme det voksende fosteret inne i livmoren, noe som kan føre til smerter i magen og en økt sjanse for å belaste lysken muskler. Dette kan vanligvis merkes først rundt tolvte uke av svangerskapet, men en lyske pull kan skje periodisk når som helst etterpå.

Faktaene

En lyske trekk, også kjent som en lyske påkjenning, oppstår når for mye stress er plassert på musklene i lysken og låret. Lysken muskler består av seks muskler som dekker området fra de indre bekkenet til den indre delen av lårbeinet. De trekker benet sammen og hjelpe med bevegelser av hofteleddet. Plutselige forandringer i retning eller hurtig skift av kroppen kan føre til at musklene blir overstretched og, i noen tilfeller, rive.

Identifikasjon

Lyske trekker er vanlig hos kvinner som er gravide på grunn av den naturlige løsning av leddbånd som er erfarne i forberedelse til fødselen. Symptomer på en lyske pull kan være smerte og ømhet i lysken og på innsiden av låret, smerte når du lukker bena eller løfte kneet, eller en popping eller knipser følelse under skaden umiddelbart etterfulgt av ekstrem smerte.

typer

Lyske drag er vanligvis delt inn i tre kategorier, avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene. Første grads lyske trekker inkluderer smerte, men lite tap av styrke eller bevegelse, andre grad trekker inkluderer smerte med noen vevsskade, mens de som faller på den tredje grad kategorien omfatter smerte ledsages av et tap av funksjon, og en fullstendig rive av muskelen. For å fastslå alvorlighetsgraden av en lyske trekk, vil en lege gjennomføre en grundig fysisk eksamen og kan anbefale røntgenbilder for å utelukke eventuelle andre problemer.

Forebygging / løsning

Gravide kvinner bør endre posisjoner sakte slik at leddbånd å strekke gradvis og skal bøye på hoftene hvis de kommer til å nyse, hoste, eller le for å hindre en lyske pull. Lyske trekker vanligvis leges på egen hånd innenfor fire til seks uker uten radikal behandling nødvendig. Hvile er nøkkelen i helbredelsesprosessen, men i tillegg kan isen bli plassert på låret for å redusere hevelse, en anti-inflammatorisk vil bidra til å lette smerte og redusere hevelse, og komprimere låret med en elastisk bandasje kan fremskynde utvinning.

Advarsel

Gravide kvinner som opplever lyskesmerter bør kontakte sin lege umiddelbart hvis smertene ikke avtar i løpet av få minutter. Varsle lege dersom det er blødning, kramper, kvalme, oppkast, feber, frysninger, eller en endring i utflod, i tillegg til lysken smerte og tap av bevegelse. Alle mulige risikoer og bivirkninger av potensielle diagnostiske tester og anbefalte behandlinger bør være grundig diskutert med en helsepersonell.