Har flass gjør håret faller ut?

September 22

Flass kan bidra til Håravfall

Ifølge Medical News Today, kan flass bidra til håravfall. Forårsaket av en sopp som kalles Malazzesia Globosa som vanligvis funnet flytende i luften, forårsaker flass flass og kløe i hodebunnen. Forskning har funnet at med bare 90 minutter med kontinuerlig skrape, er det mulig å trekke ut alle de cuticular skala - et beskyttende skjold på individuelle hår - av en håret. Derfor blir håret permanent skadet, noe som ofte fører til hårtap.

Flass ikke forårsaker hårtap

Flass <i> per se </> antas ikke å føre til hårtap. Ifølge Surviving Hårtap kan betydelig hår gå tapt gjennom skadelige reaksjoner på flass. For eksempel kan hyppige skrape (traction alopecia) og kraftig klimpre på flak og skalaer føre til hårtap. I tillegg using tøffe behandlinger og stress og psykiske problemer kan også føre til hårtap.

Bunnlinjen

Flass alene er antatt ikke å føre til hårtap. Imidlertid, hvis det ikke styres effektivt, kan hår tap oppstå som et biprodukt av tilstanden. Ifølge doktor Draelos fra Medical News Today, balsam som inneholder sink pyrithione er det mest effektive middel for flass siden de hindrer gjenvekst av soppen, og dermed fungerer som et forebyggende tiltak for både flass og håravfall knyttet til skrape.