Hva er forskjellen mellom Peppermint Oil & amp; Peppermint Extract?

September 4
Hva er forskjellen mellom Peppermint Oil & amp; Peppermint Extract?

Hvis du ønsker å legge peppermynte smak til desserter eller hjemmelaget godteri, eller bruke peppermynte for aromaterapi, har du et valg av ingredienser: peppermynteolje eller peppermynte ekstrakt. Den grunnleggende forskjell er at peppermynteolje er laget av ren peppermynte, mens peppermynte ekstrakt er i det vesentlige en smakstilsatt løsning - litt peppermynte og en masse på noe annet.

Olje

Peppermynte olje er ren, konsentrert olje - kjent som en essensiell olje - avledet fra stilkene og bladene av peppermynte anlegget. Peppermynteoljeprodusenter få det gjennom damp destillasjon, hvor de utsettes for anlegget til høy temperatur, høyt trykk damp. Den varme og damp føre oljen til å fordampe ut av anlegget. Når den resulterende damp - en blanding av damp og olje - kjøler og kondenserer, kan den rene oljen skilles ut og samles opp. Peppermynteolje får sin zip fra mentol.

Ekstrakt

En ekstrakt er en blanding av en essensiell olje og et medium - vanligvis alkohol - som bidrar til å bære smaken. Du kan lage peppermynteolje enten ved å dyppe peppermynte blader og stengler i alkohol og la alkoholen til å absorbere oljen - "trekke ut" smaken fra anlegget - eller ved å fortynne peppermynteolje med alkohol. Uansett, det ferdige produktet er for det meste peppermyntesmak alkohol.

Konsentrasjon

Smaken av peppermynteolje er mye mer intens og konsentrert enn den til ekstrakt. Ifølge The Cook synonymordbok, ville du trenger å bruke fire ganger så mye ekstrakt som peppermynte olje for å få samme effekt i en oppskrift. Ren peppermynteolje blir så konsentrert, faktisk, at mentol kan forårsake utslett hvis igjen på huden.

Bruker

Peppermynte olje og peppermynte ekstrakt er begge brukes i matlaging. Fordelen med å bruke olje over ekstrakt er at alkoholen fordamper raskt ved oppvarming. Når alkoholen i ekstraktet brenner av, så gjør mye av peppermynte smak. Peppermynteolje forblir intakt i varmen. Peppermynte olje er dyrere, men.

Peppermynteolje har også medisinsk bruk. Ifølge University of Maryland Medical Center, eller UMMC, kan det være en effektiv behandling for fordøyelsesbesvær, luft i magen og irritabel tarm syndrom. Kremer eller salver som inneholder peppermynteolje - med et mentol konsentrasjon på ikke mer enn 16 prosent - kan være effektive aktuell smertestillende, og gir kløe lettelse og beroligende irritasjoner som elveblest og Poison Ivy.

Advarsel

Aldri innta ren peppermynteolje, som kan være giftige i høye doser. Den UMMC sier den mest effektive måten å ta peppermynteolje for gastrointestinale problemer er i form av magesaftresistente kapsler. Aldri gi peppermynte olje i noe beløp til små barn. Den UMMC sier også gravide og ammende kvinner bør unngå det.