Kan kalsiumkarbonat bli brukt for å nøytralisere Blood & # 039; s pH?

May 30
Kan kalsiumkarbonat bli brukt for å nøytralisere Blood & # 039; s pH?

Kalsiumkarbonat er kjemisk relatert til mye mer vanlig husholdning kjemisk natriumbikarbonat eller natron. Mens den sistnevnte bidrar til å regulere pH i blod både som en del av kroppens naturlige pH-kontrollerende system og når gitt som et medikament, er det tidligere ikke er benyttet for å nøytralisere blodets pH.

Kalsiumkarbonat

Kalsiumkarbonat, som har den kjemiske formelen CaCO3, er meget utbredt i naturen. det er den viktigste komponenten av kalkstein og marmor, det finnes i mange forskjellige akvatiske og terrestriske organisme skjell, og det er den viktigste komponenten i klasserommet kritt. Det er ikke meget oppløselig i vann, skjønt det oppløses godt i sur løsning, fordi karbonat - CO3 - kan reagere med syre for å lage bikarbonat, som er HCO3, og til slutt å gjøre karbonsyre, som er H2CO3.

Nøytralisering av Acid

Fordi karbonat fra kalsiumkarbonat reagerer med syre, er kalsiumkarbonat et felles syrenøytraliserende medikamenter. Når du tar kalsiumkarbonat syrenøytraliserende, kalsium og karbonat partikler skille fra hverandre i magen. Karbonatet reagerer med - og nøytraliserer - syre for å gjøre karbonsyre, som deretter spaltes i vann og kulldioksyd. På denne måten er kalsiumkarbonat et effektivt middel for å bli kvitt overskudd av magesyre.

i dialyse

Kalsiumkarbonat er ofte inkorporert i dialyseløsningen; ifølge Dr. A Hutchison og kolleger i en 1992 artikkel publisert i tidsskriftet "nefrologi Dialyse Transplantasjon," det er brukt til å binde til overmål fosfat, som er en reaksjon der kalsium deltar. Den beslektet forbindelse natriumbikarbonat, er imidlertid noen ganger brukt i dialysat som et middel til å hjelpe til å nøytralisere fluid pH. Natriumbikarbonat er en buffer, noe som betyr at det bidrar til å holde pH av biologisk væske nær nøytral, forklarer legene. Reginald Garrett og Charles Grisham i sin bok "Biochemistry".

nøytralitet

På pH-skalaen, "nøytral" refererer til en pH-verdi på 7. blod er faktisk svakt basisk nøytralt, med en pH-verdi på 7,4, forklare Garrett og Grisham. Det er ikke gunstig å nøytralisere eller lavere, at pH-verdien; forsøk på å gjøre dette faktisk gir mulighet for acidose, som har alvorlige metabolske konsekvenser, og legemet motstår endringen sterkt. Hvis du har en blod pH som er vesentlig forskjellig fra 7.4, vil du trenger medisinsk behandling for å bringe den tilbake til det normale igjen.