Er det vanskelig å bli gravid med PCOS?

January 18

Polycystisk ovariesyndrom, også kjent som PCOS, er den ledende årsak til kvinnelig faktor ufruktbarhet i USA. Det påvirker omtrent én av 10 kvinner. Årsakene til PCOS er ikke godt forstått og behandling er begrenset til å ta opp de symptomene som det er i dag ingen kur. Ubalanse i hormonene forårsaker overskytende mannlige hormonnivåer, manglende eller lange menstruasjonssykluser der eggløsning ikke kan oppstå, og insulinresistens. Alle disse faktorene kombinert forårsake problemer som kan gjøre det vanskelig for en kvinne med polycystisk ovariesyndrom å bli gravid.

symptomer

Symptomene på polycystisk ovariesyndrom varierer fra kvinne til kvinne. De kan inneholde fraværende eller lange menstruasjonssykluser, manglende eggløsning, insulinresistens, mannlig mønster baldness, vektøkning, kviser og fet hud. Disse symptomer er forårsaket av ubalanse av hormoner i forbindelse med PCOS. Symptomene kan variere fra mild til alvorlig. Mange kvinner vet ikke at de har PCOS før de forsøker å bli gravide. Polycystisk ovariesyndrom kan ikke kureres, så behandlingen består av å behandle individuelle symptomer snarere enn tilstanden som helhet.

Diagnose

Blir diagnostisert med polycystisk ovariesyndrom er vanligvis gjort av en endokrinolog. Denne medisinske profesjonelle vil rekkefølgen bloodwork for å vise balansen av hormoner i kroppen. En kvinne med PCOS kan vise forhøyede androgen - mannlig hormon - nivåer samt muligens med insulinresistens. Testing for PCOS må kanskje gjøres på enkelte punkter i menstruasjonssyklusen. Hvis ingen syklus er til stede, kan en bli indusert for testing.

Behandling

Behandling av polycystisk ovariesyndrom er å behandle symptomene. Vanlig brukte behandlinger for kvinner som ønsker å bli gravid omfatter bruk av clomiphene citrate (Clomid) for å indusere eggløsning. Dette er ofte gjort i forbindelse med bruk av metformin (Glucophage) for å bekjempe insulinresistens og øke egg kvalitet for å øke sjansene for en naturlig befruktning. Injiserbare stoffer som Gonal-F og Follistim også kan brukes til å stimulere eggløsning, med HCG utløser gitt å vite den eksakte datoen for eggløsning så befruktning kan være målrettet.

fruktbarhet

I mange tilfeller kan naturlig befruktning ikke forekomme. Dette kan skyldes mange faktorer, slik som kvinnen ikke reagerer på behandling med medikamenter alene. I disse tilfellene kan intrauterin inseminasjon (IUI) og in-vitro ferilization (IVF) øke sjansene for unnfangelse. Med IUI, er eggløsning tidsbestemt og i noen tilfeller induserte, og sæden føres inn via kateter direkte inn i livmoren. Siden mange fruktbarhet medisiner kan redusere tilstedeværelsen av fruktbare slimet i livmorhalsen for sædcellene å leve i, kan denne behandlingen omgå dette problemet. En annen bane til unnfangelse er IVF, hvor eggene er høstet og embryoer dyrket, så re-implantert i en nøye overvåket livmorslimhinnen. Disse alternativene kan være ganske dyre, men har gode suksess for kvinner med PCOS.

Advarsel

Polycystisk ovariesyndrom presenterer noen risiko for både mor og baby når befruktning er oppnådd. Det er en høyere risiko for svangerskapsdiabetes, abort og høyt blodtrykk. I mange tilfeller er behandling med metformin fortsatte gjennom hele svangerskapet. Metformin er et klasse B narkotika antas ikke å forårsake noen skadelige føtale bivirkninger. Kvinner med PCOS er nøye overvåket under svangerskapet for å fange potensielle problemer raskt, og bør rådføre seg med sin lege ofte.