Hva er TRG triglyserider?

November 10

I nyere tid sunnere livsstil har blitt et populært samtaleemne. For helsebevisste, triglyseridnivåer kan være en årsak til bekymring, men med riktig tilnærming og riktig informasjon dette nivået av bekymring kan lindret.

Egenskaper

Triglyserider er fett celler som finnes i blodet. De er dannet som et resultat av de overflødige kalorier som kroppen lagrer som skal brukes senere.

årsaker

Det kan være mange årsaker til høye triglyserider; fedme er en vanlig en, men årsakene kan variere fra alkoholmisbruk til nyreproblemer. Visse medisiner, inkludert steroider, betablokkere og enkelte former for prevensjon, også kan føre til en økning i triglyserider.

andre årsaker

Genetikk av og til spille en rolle i å bidra til høye nivåer av triglyserider, spesielt når det er en historie med diabetes eller hjertesykdom i familien, selv om prosentandelen av disse tilfellene er ytterst liten. En annen årsak til å vurdere er alder. Ettersom vi blir eldre våre triglyseridnivåer begynner å øke.

symptomer

Høye nivåer av triglyserider sjelden viser noen symptomer. I noen tilfeller kan det være en betennelse i bukspyttkjertelen, men dette vanligvis bare forekommer i situasjoner hvor kroppen er også bekjempelse av en sykdom, så som diabetes eller hypertriglyseridemi.

behandlinger

Endring av kosthold og redusere sukker og fett inntaket vil bidra til å senke triglyseridnivåer, som vil redusere alkoholforbruket. En mer aktiv livsstil med regelmessig trening vil også bidra til å redusere triglyseridnivåer.