Arteria carotis blokkering Symptomer

October 6

Arteria carotis blokkering Symptomer


Arteria carotis blokkering er en svært alvorlig situasjon som kan bli levd med i mange år før symptomene presentere seg selv. Risikoen øker med alderen som arteriene tykkere med plakk og mister sin elastisitet. Noen mennesker kan leve hele livet med en grad av blokkering i sin halspulsåren og aldri engang klar over det, og det er derfor noen ganger leger ikke vil foreta seg noe når de finner delvis blokkering i en pasient av høy alder. Men når en pasient har utsiktene til en god livskvalitet for mange år, vil legene være oppmerksom på symptomer på noe halspulsåren blokkering.

Betydning

Betydningen av å diagnostisere karotid arteriesykdom før en blokkering er meget viktig. Sykdommen som forårsaker blokkeringen øker risikoen for slag på tre måter: begrenset blodtilførsel til hjernen, en blodpropp blir sittende fast i den allerede smalere arterie eller plakk bryte fri fra arterien og blir sittende fast i de mindre årer i hjernen . Uten en konstant strøm av blod til hjernen, vil vevene raskt bli utarmet på oksygen og dø.

Identifisering av risikofaktorer

Innen du innser at du har en carotisar blokkering, er det ofte for sent som resultatet er ofte ødeleggende. Nøkkelen er å gjenkjenne risikofaktorer som vil øke muligheten for at halspulsåren blir blokkert. Dette er de samme faktorene som er involvert i hjertesykdommer og inkluderer høyt blodtrykk, diabetes, røyking, fedme og høyt kolesterol. Hvis du kombinerer disse risikofaktorene med alderen, bør du vente legene til å være å sjekke dine carotis for blokkering.

Forebygging

Hindre dine carotis fra blokkering vil også hindre resten av arteriene i kroppen din fra blokkering. Redusere kolesterolnivået, trene, spise uraffinert karbohydrater og en diett lav på mettet fett, spesielt trans-fettsyrer, er alle måter å redusere sjansene for dine carotis blir tilstoppet eller blokkert. Hvis du er en røyker, vil slutte å gjøre den største endringen i risikofaktoren og bør seriøst vurderes.

Symptomer på arteria carotis Blokkering

Arteria carotis blokkering vil forårsake et slag i sin verste form. Jo enklere versjon som du vil ønske å vite symptomene for faktisk kalles et TIA eller et TIA. Ifølge Mayo Clinic, symptomene for en blokkering av arterier er nesten det samme som for et slag, men de er bare midlertidig. Du bør oppsøke legevakt umiddelbart hvis du opplever plutselig nummenhet på den ene siden av ansiktet, arm eller ben. Du kan også ha problemer med å snakke og snakke utydelig dine ord. Hvis du mister synet på ett øye, ikke kan stå oppreist eller holde balansen, søke hjelp umiddelbart. Selv om det kan gå bort i løpet av en time, har du ingen måte å vite når du kan ha en fullverdig slag.

Behandling

Det finnes flere typer behandlinger som legen din vil velge å bruke på deg, avhengig av alvorlighetsgraden. Vanligvis kan du forvente å være foreskrevet statiner for å redusere kolesterol og blodfortynnende for å redusere sjansen for blodpropp, og rådes til å rydde opp i din livsstil ved å slutte å røyke, redusere fettinntaket, spise mer frukt og grønnsaker, drikker mindre alkohol og får mer trening. En ultralyd kan tas av halsen for å avgjøre om blokkerte arterier er til stede. For mer ekstreme tilfeller kan kirurgi være nødvendig å åpne arterien og fjerne lag av plakk fôr arterien.

Erkjennelse

The National Stroke Association råder folk til å bruke disse kontrollene som danner ordet, FAST, for å avgjøre om en person er å ha et slag:

F = FACE. Be personen til å smile. Sjekk for å se om den ene siden av ansiktet siger ned.

A = ARMS. Be personen om å løfte begge armene. Se om en arm driver nedover.

S = tale. Be personen om å gjenta en enkel setning. Sjekk om ord er utydelig og hvis setningen gjentas riktig.

T = TIME. Hvis en person viser noen av disse symptomene, er tid viktig. Det er viktig å komme til sykehuset så raskt som mulig. Ring 9-1-1. Handle raskt.