Hva er fordelene med 5-HTP?

December 29

L-5-hydroksytryptofan, vanligvis kalt 5-HTP, er en kjemisk kroppen bruker for å skape nevrotransmitteren serotonin. 5-HTP er avledet fra det essensielle aminosyren L-tryptofan og gir ulike helsefordeler.

Tilgjengelighet

Folk kan få 5-HTP ved å spise mat som inneholder L-tryptofan, som inkluderer kjøtt, sjømat, soya, cottage cheese, spinat, peanøtter og andre kilder. 5-HTP kosttilskudd også er tilgjengelig.

Vekttap

5-HTP er en populær vekttap supplement. Det kan gjøre folk føler seg mer mett etter å ha spist, ifølge University of Maryland Medical Center, slik at de bruker mindre mat. I tillegg er lavt serotonin nivåer knyttet til impulsiv atferd, som kan omfatte overdreven spising.

Mental Helse

Lave serotonin også er forbundet med depresjon, angst og tvangslidelser. Fordi kroppen omdanner 5-HTP til serotonin, har 5-HTP en lignende, men mindre kraftig effekt som antidepressive legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI).

betraktninger

5-HTP kosttilskudd ikke fungerer for alle, ifølge naturlig supplement ekspert og lege Ray Sahel, muligens fordi disse menneskene har psykiske helseproblemer som ikke er forårsaket av lave nivåer av serotonin.

Bivirkninger

5-HTP bivirkninger vanligvis er milde, som hodepine, tretthet og halsbrann. Tar svært høye doser, eller ved å kombinere 5-HTP med antidepressiva, kan føre til en alvorlig tilstand som kalles serotonin-syndrom, med symptomer på hallusinasjoner og varierende puls.