Hva er behandlingen for Sinus smerte?

May 14

Bihulene er små hulrom i hodet ditt som produserer slim for å fjerne nesegangene. Vanligvis fylt med luft, kan vevet i sinus hulrom hovne, fangst slim og luft inne i bihulene og forårsaker smerter og press. Selv om årsaken kan være vanskelig å fastslå, er det flere medisiner, hjem rettsmidler og behandlinger for å lindre sinus smerte.

Antibiotika og Allergi medisiner

Antibiotika bør kun brukes hvis sinus smerte er forårsaket av en bakteriell infeksjon. Hvis du har allergi eller astma som ikke er behandlet, kan de forårsake sinus smerte. Antihistaminer eller allergi skudd kan brukes til å behandle bihulene berørt av allergener.

Decongestants og steroider

Oral eller nasal decongestants kan brukes midlertidig for å redusere sinus smerte ved å redusere mengden av slim i din lomme hulrom. Inhalasjonssteroider kan redusere betennelse i bihulene å tillate dem å renne normalt.

Kirurgi og smertestillende

Sinus smerte forårsaket av blokkering som polypper kan lindres ved kirurgi for å fjerne blokkeringen og gjøre bihulene større slik at de kan renne lettere. Smertestillende som paracetamol og ibuprofen kan redusere sinus smerte.

Hjem rettsmidler

Å drikke væske som tynner slim og reduserer sinus blokkering reduserer sinus smerte. Puste i damp letter lunger og hevelse. Varm varme brukes til ansiktet ditt avlaster trykket. Saltløsninger, ved hjelp av en luftfukter og spyle ut bihulene med saltvann kan holde bihulene fuktig.

Hva skal unngås

Unngå allergener som pollen, støv og mugg som kan forårsake sinus smerte. Pust ikke inn irriterende gasser slik som røyk, maling eller bensin. Unngå mat som tykkere slim som melk, hvete, sitrus og fet eller krydret mat.