Subacromial Dekompresjon Protokoller

June 27

Subacromial Dekompresjon Protokoller


Etter at alle konservative behandlinger har feilet, er subacromial dekompresjon kirurgi ofte utført for skulder impingement syndrom, som er ofte forårsaket av idrettsskader. Trykk av scapula på rotator cuff resultater i skuldersmerter og dysfunksjon. Subacromial dekompresjon kirurgi gjøres artroskopisk med en minimal invasiv tilnærming. Kirurger bruker en liten omfang å undersøke og reparere skader på innsiden av skjøten.

Prosedyren

Kirurgen gjør tre små snitt og setter inn et kamera og andre små instrumenter inn i leddet. Etter en grundig undersøkelse av skulderen, kirurgen fjerner fullstendig subacromial bursa å lindre betennelser, irritasjon og arrvev. Kirurgen barberer deretter acromion å øke plassen for rotator cuff sener. Deretter fjerner kirurgen noen arrvev fra coracoacromial ligament. Eventuelle tårer på rotatorcuffen blir reparert på dette tidspunktet. Kirurgen fjerner kamera og instrumenter, deretter stenger snittene med stifter eller suturer.

symptom Relief

Umiddelbart etter operasjonen, bør pasienten is skulderen så mye som mulig. Kirurger anbefaler å bruke isen hver tredje til fjerde time i løpet av dagen. Pasienten vil bli gitt en slynge på sykehuset, som han bør fortsette å bruke i fem til ti dager, og kan også bli gitt en elektrisk stimulering enhet som skal brukes som anvist av kirurgen.

Wound Care

Pasienten bør forvente å se en liten mengde blod på den kirurgiske dressing; men hvis bandasjen blir gjennomvåt, bør han ta kontakt med operasjonsteamet. Dressinger skal endres i henhold til kirurgens anbefalinger. Pasienten kan dusje når kirurgiske sår har grodd, med kirurger anbefale svamp bad før den tid. Pasienten skal ikke berøre snittene eller bruke noen substans til dem før han har godkjenning fra kirurgen.

Rehabilitering

Rehabilitering protokoller varierer avhengig av tilstanden til skulderen. I løpet av de første en til to uker etter operasjonen, deltar pasienten i passiv omfanget av bevegelse øvelser, som en fysioterapeut utfører uten hjelp fra pasienten. På ca to uker etter operasjonen, fortsetter pasienten med passivt bevegelsesutslag og legger aktiv assistert utvalg av bevegelse, en øvelse diett utført av pasienten og assistert av fysioterapeut. På ca tre uker etter operasjonen, pasienten flyttes til aktiv omfanget av bevegelse øvelser som han utfører på egen hånd. Pasientene er også bedt om å gjøre pendel øvelser og skulder ruller. Pasienter som vanligvis få full funksjon av skulderen i omtrent fire til seks uker, selv om dette varierer avhengig av pasienten.

Aktivitet

Den helbredende skulder brukes ikke til noe nå eller fatte umiddelbart etter operasjonen. Pasienten må ikke støtte noen mengde kroppsvekt inntil mottar klarering fra kirurgen, typisk i to til fire uker. Før pasienten tilbake til normal aktivitet, har kirurgen må vurdere og bekrefte at tilstrekkelig styrke, fleksibilitet og utholdenhet returnert. Pasienten er ikke å kjøre før du mottar klarering fra sin kirurg, vanligvis etter en uke; men hvis pasienten tar narkotiske medisiner eller muskelavslappende, kjøring er strengt forbudt. Pasienten som jobber et skrivebord jobb kan gå tilbake til arbeid etter ca en uke, med en løfte begrensning i løpet av fem til ti pounds. I tillegg er pasienten begrenset fra skyve, dra, bære eller nå over skulderhøyde inntil han har klaring fra kirurgen. Kirurger generelt tillate pasientene å gjenoppta tunge løft og nå over skulderen etter en til to måneder. Ingen idrettsaktiviteter anbefales for to til tre måneder.