Søvnvaner av babyer

November 24

Søvnvaner av babyer


Babyer er beryktet for å forstyrre søvnsykluser voksne. Men å gjenkjenne og identifisere en baby søvnvaner hjelper foreldre forstår deres nyfødte behov, og oppmuntre gode søvnvaner kan sikre en baby lærer å sove i den sunneste måten mulig.

tidlig utvikling

Rett etter fødselen, vil de fleste nyfødte sove nesten 20 timer i døgnet. Dessverre, vil dette dvale kommer i intervaller på ikke mer enn tre timer om gangen, slik at mamma eller pappa er nødt til å være våken og fôring ofte. Etter ca to måneder, vil imidlertid den nyfødte begynne å sove litt lenger om natten som hun begynner å akklimatisere seg til livet i verden.

senere Development

Ved 3 eller 4 måneder, vil en baby totale daglige søvn falle til rundt 15 timer, og en mer regelmessig søvnmønster vil utvikle seg. Barnet kan selv begynne å sove regelmessig gjennom natten, men for en baby som består av rundt fem timer. De kan fortsatt våkne opp på jakt etter selskap eller praktisere motoriske ferdigheter, men dette er normalt. Ved rundt seks måneder, kan de sove fra 11 til 15 timer i døgnet, og deres dagtid søvn kan ha splittet i to større naps, en om morgenen og en på ettermiddagen.

vaner

Før de sovner, kan babyer indikere deres tretthet ved å gni øynene eller trekke sine ører. Mens sover, er det oftest normal for barnet å engasjere seg i uregelmessig, periodiske pusting - ekstremitetene kan selv bli blått. De kan snorke eller oppleve overdreven svetting. Selv fremmede vaner som rocking, headbanging, eller tenner sliping er faste vaner babyer utvikler for å berolige seg selv eller distrahere seg selv fra smerten av tenner eller øreverk.

Advarsel

Selv om de vaner kan være normalt, noen ganger kan de i noen tilfeller indikere mer alvorlige problemer. For eksempel, hvis pusten er så uregelmessig at pannen eller torso blir blå, en lege bør konsulteres. Likeledes kan det være et problem hvis den snorking, som oftest på grunn av overbelastning eller allergier, gående forstyrrer puste. Hvis babyen svetter selv i en relativt kjølig rom - 60 til 70 grader - mens iført lettere klær, er det best å informere en lege.

Bygge gode vaner

Utvikle gode søvnvaner hos spedbarn er et spørsmål om regularitet og ritual. For eksempel å sette en baby til å sove på en ordinær tid og våkner dem regelmessig hjelper dem til å utvikle en jevn søvnsyklus. Å sette en baby til sengs når han eller hun er fortsatt våken oppfordrer sovne uavhengig, en vane som kommer i hendig hvis babyen våkner opp midt på natten. En arrangert aktivitet rett før sengetid, som en vuggesang eller godnatthistorie, kan vinden en baby ned og forberede henne på søvn.