Noni Juice bivirkninger

January 5

Noni juice er produsert fra frukten av den lille noni treet (Morinda citrifolia), innfødt til Polynesia og Stillehavsøyene. Noni er også kjent som den indiske morbær. Saften, beskrevet som bitter-smake og illeluktende, sies å behandle en rekke helsetilstander. Noni juice kan ha noen helsemessige fordeler, men det kommer også med ubekreftede påstander samt bivirkninger.

Bruker

Historisk sett har bladene og fruktene av noni treet blitt brukt i tradisjonell medisin som en aktuell forberedelse for hudsykdommer og leddsmerter. Noni har også blitt brukt i Polynesia som et fargestoff. Noni juice er populær i dag som en generell helse tonic, og for kreft og kroniske tilstander som diabetes og hjerte- og karsykdommer. Noni frukt er ofte kombinert med andre frukter å lage juice.

Bivirkninger

Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) rapporterer at noni er høy i kalium. Derfor bør det unngås av personer på kaliumfattig diett på grunn av nyreproblemer. Noni bør også unngås av folk som har leversykdom; forbindelser i noni kan gjøre sykdommen verre. Leverskader hos mennesker ved hjelp av noni har blitt rapportert.

påstandene

Ifølge Mayo Clinic, er noni påstått å være nyttig i behandling av et bredt spekter av helsemessige forhold. Disse inkluderer MS (multippel sklerose), kreft, artritt, høyt blodtrykk, smerte, diaré, AIDS og dårlig ånde. De mange fordelaktige påstander er vanligvis basert på attester som tilbys av folk som selger produktet.

FDA advarsel

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har utstedt advarsler til flere produsenter av noni juice for å gjøre udokumenterte helse påstander om sine produkter. Du rådes til å informere helsevesenet leverandør om eventuelle komplementære og alternative produkter du har tenkt å legge til kosthold.

Vitenskapen

Ifølge NCCAM, har laboratoriet forskning vist noni å ha immun-stimulerende, antioksidant og tumor-bekjempelse egenskaper. Disse positive resultatene indikerer at noni kan garantere videre forskning for hjerte- og karsykdommer og kreft.

klinisk mening

The Mayo Clinic mener at når et produkt er forfremmet til å behandle nesten alle slags sykdom, er det sannsynligvis basert på hype. Det er ingen bevis for at noni juice er gunstig for god helse. Noen studier har vist noni juice å ha antioksidantegenskaper, men eplejuice og appelsinjuice inneholder mer antioksidanter enn noni.